HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny lägenhetsträdgård för 300 kronor i månaden

Botkyrka En egen fin trädgård som tillval till lägenheten. Det blir verklighet när Botkyrkabyggen lanserar konceptet Trädgårdsbo mot en hyreshöjning på mellan 300 – 500 kronor.
Foto: Botkyrkabyggen
Ett exempel på hur en trädgård kan se ut när den är klar.

I Botkyrkabyggens bestånd finns ett 90-tal lägenheter som har en egen trädgård som är 45-120 kvadrater stor utanför fönstret. Befintliga hyresgäster, men även nya hyresgäster som får en lägenhet med trädgård, erbjuds nu att få hela trädgården iordninggjord och uppfräschad.

– Den som väljer konceptet Trädgårdsbo får besök av vår underentreprenör och tillsammans så får de komma överens om hur trädgården ska göras i ordning, säger Charlotte Ekfeldt, affärsutvecklingschef på Botkyrkabyggen.

Läs ocksåMorddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

Hyresgästen kan få stenplattor lagda, en lampa utomhus, el-kontakt, en vattenkran. Det finns även möjlighet att få en kompost och odlingslådor.

Kostnaden för en trädgård på upp till 50 kvadratmeter blir mellan 325 -351 kronor, den dyrare kostnaden om en vattenkran ska installeras. För den som har en stor trädgård på uppemot 120 kvadratmeter blir höjningen 491 – 517 kronor beroende på om en vattenkran installeras.

Bolaget undersöker nu möjlighetena att bara erbjuda enstaka åtgärder som till exempel byggande av trädäck eller installation av vattenkran till de hyresgäster som önskar det.

Läs ocksåTrots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen

– Sedan funderar vi på att erbjuda äldre och funktionshindrade möjlighet till viss skötsel av trädgården, kanske klippa buskar och plocka in utemöbler och sådant, säger Charlotte Ekfeldt.

Simon Safari, tidigare ordförande i Hyresgästföreningen Botkyrka/Salem, nu ledamot i föreningen, var med och förhandlade fram avtalet om trädgårdskonceptet. Han betonar att det är frivilligt att välja till trädgårdskonceptet.

– Vi vet att folk efterfrågar möjligheter att odla och ha en liten trädgård och det är bra att hyresgästerna erbjuds möjligheten så vi tycker det är ganska bra. 

Läs ocksåHalil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka
Läs också Lisa blir av med halva trädgården när kommunen tar tillbaka mark Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.