Annons

Ny tjänst underlättar val av elbolag

Nyheter Det ska bli lättare att välja elbolag. Konsumentverket lanserar nu en ny version av sin webbtjänst för att jämföra priser på marknaden. – Vi uppmuntrar konsumenterna att se över sina avtal, säger Joel Samuelsson vid Konsumentverket till Hem & Hyra.​

​Allt fler svenskar byter elleverantör. Och fördelarna med att vara en aktiv konsument är många, enligt Joel Samuelsson som arbetar med elpriser på Konsumentverket.

Annons
– Gör man inget val så får man automatiskt nätleverantörens tillsvidarepris. Och det är i 99 fall av 100 dyrare än om konsumenten i stället själv väljer elbolag, säger han.
Konsumentverkets webbtjänst ”Elpriser” är populär. En genomsnittlig dag har den drygt 2 600 besökare. Och med den nya versionen av tjänsten blir det även lättare för landets alla miljövänliga hyresgäster att hitta rätt.
– Ja, det är en förbättring vi har gjort. Nu är det lättare att vara miljövänlig eftersom vi sorterar avtalen ur miljösynpunkt, säger Joel Samuelsson.
 
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Energitjuvarna i hyresrätten – så enkelt kan du spara el De prisas för miljötänk hemma i vardagen Kunskap ska förhindra konflikt Båstadborna betalar minst Hon miljöbantar för sin stad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.