Annons

Ny tjänst underlättar val av elbolag

Nyheter Det ska bli lättare att välja elbolag. Konsumentverket lanserar nu en ny version av sin webbtjänst för att jämföra priser på marknaden. – Vi uppmuntrar konsumenterna att se över sina avtal, säger Joel Samuelsson vid Konsumentverket till Hem & Hyra.​

​Allt fler svenskar byter elleverantör. Och fördelarna med att vara en aktiv konsument är många, enligt Joel Samuelsson som arbetar med elpriser på Konsumentverket.

Annons
– Gör man inget val så får man automatiskt nätleverantörens tillsvidarepris. Och det är i 99 fall av 100 dyrare än om konsumenten i stället själv väljer elbolag, säger han.
Konsumentverkets webbtjänst ”Elpriser” är populär. En genomsnittlig dag har den drygt 2 600 besökare. Och med den nya versionen av tjänsten blir det även lättare för landets alla miljövänliga hyresgäster att hitta rätt.
– Ja, det är en förbättring vi har gjort. Nu är det lättare att vara miljövänlig eftersom vi sorterar avtalen ur miljösynpunkt, säger Joel Samuelsson.
 
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Energitjuvarna i hyresrätten – så enkelt kan du spara el De prisas för miljötänk hemma i vardagen Kunskap ska förhindra konflikt Båstadborna betalar minst Hon miljöbantar för sin stad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.