HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya Byn hjälper utredare

Avesta För en dryg vecka sedan träffade Nya Byn utredare på Korruptionsenheten. Bland annat lämnade de kontaktuppgifter på hyresgäster som drabbades i kontraktssvindeln i Krylbo.

I slutet av november polisanmälde Nya Byn Krylbo AB en av sina anställda som tagit emot pengar för bland annat kontrakt, reparationer och lägenhetsbyten och stoppat pengarna i egen ficka. (Läs artikeln här.)

Ledningen för Nya Byn uppskattade att den anställde lurat till sig en miljon kronor baserat på hur många hyresgäster som uppgav att de köpt sina kontrakt och att summorna per lägenhet låg mellan 6 000 och 15 000 kronor beroende på hur stor lägenhet det gällde och när de svarta affärerna skett.

Läs ocksåNotorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen"

Polisen i Avesta konstaterade vid anmälningstillfället att processen skulle bli flera månader lång och så verkar det bli. Utredningen sköts av Ekobrottsmyndighetens korruptionsenhet och de ska höra alla fyrtiotalet vittnen, de flesta förhören kommer att ske med tolk närvarande vilket förlänger processen.

För en dryg veckan träffade utredare på Korruptionsenheten företrädare för Nya Byns ledning, bland andra vd Christian Kirkman-Möller, och fick bland annat hjälp med kontaktuppgifter på dem som är villiga att vittna om de olagliga transaktionerna. 

Kirkman-Möller berättar i ett mail till Hem & Hyra att han och företaget även fortsatt kommer att bistå utredarna om det behövs men att företaget inte kommer att ha någon insyn i arbetet med utredningen då det är hyresgästerna som drabbats och inte företaget.

Läs ocksåVärden vill vräka gängbröders föräldrar – bomber och skjutningar risk för grannarPolisens bombtekniker i Limhamns sjöstad

Han avslutar sitt mail, här i översättning från danska:

– Det är positivt är att brottslingarna är borta från Krylbo och att våra hyresgäster under de senaste månaderna inte upplevt några påtryckningar från dem. Vi har hjälpt de drabbade så gott vi kan, och vi hoppas att Korrumptionsenheten får brottslingarna åtalade, och att ärendet kan få ett definitivt slut med ett lämpligt straff för de inblandade.

Läs också Se filmen – här använder gängen hyresgästernas garage som skjutbana Johannas ockervärd behöll egen nyckel: ”Åt vår mat och gick in i vårt sovrum” Bluffen som sprack: Påhittad inneboende dolde svart städlön

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.