Annons

Nya hyror i Jämtland från 1 februari

Östersund 7 500 lägenheter i Jämtlands län får en höjd hyra med i snitt 1,65 procent vid månadsskiftet.
Foto: Åsa Eriksson/montage
Hyran upp för hyresgäster i Jämtland med privatvärd.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen, Rikshem och privatvärdarnas medlemsorganisation Fastighetsägarna Mittnord är nu klara.
Från och med den 1 februari 2020 höjs hyrorna för berörda hyresgäster med i genomsnitt 1,65 procent.
Parterna gick in i förhandlingarna med väldigt olika syn på hur kostnadsutvecklingen skulle bli under 2020. Detta gjorde det svårt att komma överens om en rimlig hyreshöjning och processen har dragit ut på tiden.
– Tack vare ett kreativt och gott förhandlingsklimat har vi nu landat i en överenskommelse som vi är nöjda med. Avtalet gäller från den 1 februari och berörda hyresgäster behöver alltså inte oroa sig för någon retroaktiv höjning, säger Hasse Dahl, förhandlare i region Norrland.

Överenskommelsen gäller alltså Rikshems hyresgäster i Östersund och hyresgäster i Jämtlands län vars hyresvärdar är medlemmar i Fastighetsägarna Mittnord.
Sammantaget berörs cirka 7500 lägenheter.
Hyreshöjningen innebär att den som idag har en månadshyra på 5 000 kronor får höjt till 5 082 kronor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt” Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.