HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya hyror i Jämtland från 1 februari

Östersund 7 500 lägenheter i Jämtlands län får en höjd hyra med i snitt 1,65 procent vid månadsskiftet.
Foto: Åsa Eriksson/montage
Hyran upp för hyresgäster i Jämtland med privatvärd.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen, Rikshem och privatvärdarnas medlemsorganisation Fastighetsägarna Mittnord är nu klara.
Från och med den 1 februari 2020 höjs hyrorna för berörda hyresgäster med i genomsnitt 1,65 procent.
Parterna gick in i förhandlingarna med väldigt olika syn på hur kostnadsutvecklingen skulle bli under 2020. Detta gjorde det svårt att komma överens om en rimlig hyreshöjning och processen har dragit ut på tiden.
– Tack vare ett kreativt och gott förhandlingsklimat har vi nu landat i en överenskommelse som vi är nöjda med. Avtalet gäller från den 1 februari och berörda hyresgäster behöver alltså inte oroa sig för någon retroaktiv höjning, säger Hasse Dahl, förhandlare i region Norrland.

Överenskommelsen gäller alltså Rikshems hyresgäster i Östersund och hyresgäster i Jämtlands län vars hyresvärdar är medlemmar i Fastighetsägarna Mittnord.
Sammantaget berörs cirka 7500 lägenheter.
Hyreshöjningen innebär att den som idag har en månadshyra på 5 000 kronor får höjt till 5 082 kronor.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket
Annons
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.