Annons

Nya hyror klara i Sollentuna och Sundbyberg

Stockholm De nya hyrorna för nära 16 000 hyresgäster i Sollentuna och Sundbyberg är nu klara. Höjningarna stannade i båda fallen under två procent.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och de två kommunala bolagen Sollentunahem respektive Förvaltaren är avslutade.

Hyrorna i Sollentunahems cirka 6 500 lägenheter höjs retroaktivt med 1,6 procent från den 1 januari 2008. Bolaget hade begärt en höjning med 4 procent.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

– Det är bra att vi nått en överenskommelse och positivt att vi kommit överens om en satsning på underhåll av fastigheterna, tycker Gabriella Eriksson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Annons

För ungdomslägenheterna i kvarteret Esplanaden, Ribbingsväg 91, träder hyreshöjningen i kraft först den 1 juli.
I Förvaltarens 9 200 lägenheter höjs hyrorna med 1,78 procent. Höjningen sker från den 1 februari. Förvaltaren hade begärt en höjning med 3,99 procent.

Överenskommelsen innehåller också en underhållsbudget och att parterna ska ta fram ett nytt underhållssystem som ska ersätta VLU, valfritt lägenhetsunderhåll.

Annons
Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå
Läs också Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.