Annons

Nynäshamnsbostäder bygger hyresrätter

Nynäshamn Nynäshamnsbostäder har tagit första spadtaget för 46 nya lägenheter. Majoriteten är ettor och tvåor. Får bolaget som de vill hamnar hyran på 6 000 kronor för en enrummare.
Foto: Jonas Carlsson
Sanja Batljan, vd, Nynäshamnsbostäder, Christer Karlsson, vd på byggbolaget HMB Construction, Anna Ljungdell, S, kommunalråd och Tommy Söderblom, ordförande, Nynäshamnsbostäder, tar första spadtaget.

Bostadsbolagets styrelse vill att Nynäshamnsbostäder bygger 200 nya lägenheter under mandatperioden. Därför är de 46 nya lägenheterna som ska stå klara på Lövlundsvägen i centrala Nynäshamn i höst ett välkommet tillskott, enligt Annika Kurtsson, informationsansvarig på bostadsbolaget.

För att kalkylen ska gå ihop krävs enligt Annika Kurtsson en hyra på 6 000 – 6 500 kronor för de tio enrummarna på 36 – 44 kvadratmeter, 8 000 – 8 500 kronor för de 31 tvårummarna på 55 – 65 kvadratmeter och cirka 10 000 kronor för de 4 trerummarna på 73-81 kvadratmeter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men det är ju vad vill ha, hyran ska förhandlas med Hyresgästföreningen och sedan får vi se vad den blir i slutändan, säger Annika Kurtsson.

Annons

Skälet till att bolaget har fokuserat på att bygga mindre lägenheter är att det finns gott om treor i bostadsbolagets bestånd.

– Sedan är intresset för att hyra lite mindre när hyresnivåerna blir över tio tusen kronor i månaden, det är mycket pengar, säger hon.

Läs ocksåBorgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Alla lägenheter kommer att utrustas med tvättmasking och torktumlare och värme och vatten ingår i hyran.

Annons
Läs också Tord och Yvonne blev sjuka i mögellägenheten – får 42 000 av värden Pensionärer blev sjuka i lägenheten – tvingades bo i husvagn Hyresgäst eldade upp grannens barnvagn och kokade "raketbränsle" på spisen Efter lägenhetsbrand - krävs på 230 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.