HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nynäshamnsbostäder höjer hyran med 0,75

Nynäshamn ”Det har gått jättebra”. Så kommenterar Jonas Carlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Nynäshamn, att förhandlingarna med Nynäshamnsbostäder slutade med en hyreshöjning på 0,75 procent.

Överenskommelsen mellan Hyresgästföreningen region Stockholm och Nynäshamnsbostäder med 2 200 lägenheter innebär att hyran höjs med 0,75 procent från första april och gäller till nästa höjning första april 2019.

Flera kommunala bostadsbolag tecknade förra året tvåårsavtal som innebär hyreshöjningar på cirka 0,70 procent för 2018. Men bland de som tecknat ettårsavtal så ligger Nynäshamnsbostäder lågt, flera bolag höjer hyran med 0,9-1 procent.

Läs ocksåStekte potatis – krävs på en miljon i skadestånd

–Det är roligt att vara lägst någon gång, säger Jonas Carlsson som är ordförande i såväl förhandlingsdelegationen som Hyresgästförenignen i Nynäshamn och tillägger att det har varit ett jättebra samtalsklimat i förhandlngarna.

Sanja Batljan, vd på Nynäshamnsbostäder är nöjd med att förhandlingarna är klara i god till första april då hyrorna höjs.
– Jag hade gärna sett en lite högre höjning men räntorna är låga och vi är en långsiktig ägare som vill ha en långsiktig och bra relation till Hyresgästföreningen, det är jätteviktigt, säger hon.

Läs också Strömlöst hyreshus – hyresgäster fick bo gratis Villaägares swimmingpool stoppar 110 hyresrätter Nynäshamnsbostäder höjer hyran med 2 procent Hyreskartan visar inte hela bilden över landets hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.