Annons

Nytt bostadsområde i Tranemo

Tranemo Tranemo ska få 180 nya lägenheter – centralt. Drygt 60 av dem ska Tranemo bostäder bygga. ”Det är en stor satsning” säger bolagets vd.

Vid busstorget i Tranemo ska det kommunala bostadsbolaget bygga åtta nya lägenheter ovan på en ny väntahall. Lägenheterna väntas klara för inflytt i juni 2017. Men den stora byggboomen kommer några år senare, bara några hundra meter därifrån. Vid Tranemosjön ska nämligen ett helt nytt bostadsområde ta plats och en stadspark anläggas. Redan nu rivs den gamla industrifastigheten som i Tranemo kallas Samhallshuset. Tre aktörer har fått lov av kommunen att bygga bostäder i området. En av dem är Tranemobostäder. 

– Vi har alldeles nyligen fått tilldelningsbeslutet. Så nu väntar planering och projektering, och det får ta något år. Det här är en stor satsning, en satsning för framtiden, säger vd Rolf Granlöf. 

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

”Här bor man mitt i centrum, nära till allt och med utsikt över Tranemosjön” står det att läsa i kommunens planbeskrivning. Totalt ska det bli 180 nya lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Tranemobostäder räknar med att bygga ett 60-tal av dem.

Annons

– Det är det enda riktiga för framtiden att jobba med blandade upplåtelseformer. På så sätt riktar man sig till alla och får ett integrerat område.

Det var inte längesedan bolaget hade tomma lägenheter. Därför tycker Rolf Granlöf att det är bra att det nya området får växa bit för bit, så att man kan följa och se hur stort intresset är.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Vi har kommit till ett läge där det finns en efterfrågan på bostäder i Tranemo. Då ska väl inte en stor fallfärdig industribyggnad ha det bästa läget? Men sen får man se över tid hur stort intresset är. Allt kommer inte göras på en gång. Vi är inte första bolaget ut att bygga.

Annons

Förutom bostäder och en nyanlagd stadspark ska det även byggas ett bibliotek i området, med ett torg utanför.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.