Annons

Nytt hopp för hyresgäster i Vadensjö

Landskrona Trots åtgärdsföreläggande och hot om vite har inget hänt i den eftersatta fastigheten i Vadensjö. Nu har hyreshuset sålts och hyresgästerna har fått nytt hopp.

​I flera år har hyresgästerna i Vadensjö fört en till synes tröstlös kamp för att höja standarden i sitt hyreshus. Även Hyresgästföreningen har konstaterat att det finns uppenbara brister i flerfamiljshuset. Men trots att hyresvärden fick ett åtgärdsföreläggande mot sig fortsatte det att regna in genom fönstren.

Nu ser det äntligen ut som om det har ljusnat för de frusna hyresgästerna. Innan hyresnämnden hann besluta om ett vitesföreläggande såldes fastigheten.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

─ Jag har inte hört något från hyresgästerna sedan dess vilket är ett gott tecken, säger Lillemor Nordhöj, jurist vid Hyresgästföreningen Norra Skåne.

Läs mer här.

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.