Annons

Obetalda räkningar ‒ nya uppgifter i skandalhusets arvodestvist

Landskrona Anhöriga till skandalfastighetsägaren Lars-Erik Persson i Landskrona har lämnat in nya uppgifter i sin överklagan om förvaltararvodet till Svea hovrätt. De menar att Landskronahem inte betalat sina räkningar i tid.
Foto: Gry Ellebjerg
Nya turer kring förvaltararvodet gällande Delfinen 15 i Landskrona. Anhöriga till fastighetsägaren har lämnat nya inlagor till Svea hovrätt.

Turerna kring skandalfastigheten Delfinen 15 i Landskrona fortsätter. Fastigheten blev satt under tvångsförvaltning den 1 september 2014 och Landskronahem blev då utsedd som förvaltare. Läs mer om det här.

De anhöriga anser att Landskronahem tagit ut för höga förvaltningskostnader för 2016 och tog ärendet till hyresnämnden. Men hyresnämnden gav Landskronahem rätt att fakturera 148 410 kronor i förvaltningskostnader. Läs mer om det här.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I slutet av augusti överklagade Lars-Erik Perssons anhöriga beslutet till Svea hovrätt.

Annons

De anhöriga har nu kompletterat sin ansökan till Svea hovrätt och menar att Landskronahem inte skött betalningen av fakturorna. De hänvisar till sex obetalda fakturor i år som gick till inkasso. De tar även upp kostnader för inkasso och påminnelseavgifter redan under 2016 och skriver att: ”Det är orimligt att fastighetsägaren ska stå för kostnader som beror på sådan bristande administration hos tvångsförvaltaren.”

Ärendet bereds nu i Svea hovrätt.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

 

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.