Annons

Landskronahem tar över skandalhus

Landskrona Idag blev det klart att den nedgångna fastigheten Delfinen 15 blev satt under omedelbar tvångsförvaltning. Ny förvaltare blir Landskronahem.

Idag kom hyresnämndens dom gällande fastigheten Delfinen 15 på adresserna Rönnebergsgatan 18 samt Sankt Olovsgatan 162 i Landskrona. Fastigheten är satt under tvångsförvaltning i tre år med start idag. Ny förvaltare blir Landskronahem.

I sin dom meddelar hyresnämnen ”att fastigheten inte uppfyller de krav som bostadshyresgästerna har rätt att ställa i fråga om sundhet, ordning och skick.” De kritiserar även ägaren Lars Eric Persson för hans bristande intresse för fastigheten. Han har inte hört av sig varken till hyresgästerna, myndigheterna eller inställt sig till sammanträdena i hyresnämnen. Enligt hyresnämnden har han heller inte visat något intresse för att åtgärda de brister som finns i fastigheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I många år har fastigheten haft problem med mögel, fukt, skadedjur, ventilation och eftersatt underhåll. Miljöförvaltningen i Landskrona gjorde en första inspektion i fastigheten 2012. Fastigheten består av 13 lägenheter och många av dem bebos av barnfamiljer.

Annons
Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.