Annons

Öbo betalar tillbaka feldebitering

Örebro Örebrobostäder kommer att betala tillbaka pengarna som feldebiterats för betaltvättstugorna. Men tvättprogrammen ska inte gå att stoppa under pågående tvätt.

I Varberga skulle systemet införas första oktober, vilket betyder att den första debiteringen av tvätt skulle påföras på novemberhyran.

Men då något blev fel debiterades hyresgästerna redan på oktoberhyran – innan systemet med betaltvättstuga hade kommit igång.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det som blivit feldebiterade kommer att få återbetalning, säger Christina Krönert Lindh som är teknisk chef på Öbo.

I går kunde Hem & Hyra berätta att hyresgäster i Varberga också var besvikna över att de nya tvättmaskinerna inte går att stänga av under pågående program. Något de kunnat göra tidigare, om de råkat lägga in fel eller tvättar kläder som inte ska centrifugeras.

Nu är alla tvättprogrammen förinställda. Och enligt Christina Krönert Lindh kommer det inte att ändras.

Annons
Läs ocksåÖbo ser över bytesmarknaden

– Det stämmer att maskinerna inte går att stoppa efter att värmen slagit till, det är en skyddsfunktion som alla nya tvättmaskiner har för att ingen obehörig ska kunna ta din tvätt. Man både bokar och startar maskinen med taggen, skriver hon i ett svar till Hem & Hyra.

I går kväll, måndag, höll Hyresgästföreningen ett möte för medlemmar där man bjudit in Öbo att berätta mer om betaltvättstugorna. Hyresgästen Inger Rydell var med och hade hoppats på att få veta att maskinerna kunde programeras om så att de blev mer flexibla:

– Jag bryr mig inte om betalningen, men jag hade velat ha maskiner som var som de innan. Nu är det som det är och det går inte att göra något åt. Man får väl bli mer noggrann och se till att man aldrig lägger i något fel. Eller så får vi skaffa en egen tvättmaskin, men badrummet vi har är väldigt trångt, säger hon.

Läs ocksåÖbo inför fler förturer- Kbab satsar på dynamisk kö

Men i övrigt är hon positiv till betaltvättstugan:

Annons

– Det märks redan att folk tänker efter mer innan de tvättar, det är mycket lättare att få tvättid nu, säger Inger Rydell.

Varberga är den fjärde stadsdelen i Örebro som inför betaltvättstugor. Målet är att alla Örebrobostäders hyresgäster ska betala för sin egen tvätt i framtiden. Men nu gör Öbo ett uppehåll under 2015 med att införa fler.

Läs också Ett tiotal lägenheter har gått till nyanlända Trångboddhet i Vivalla kräver nya lösningar 2377 namn mot Öbo:s värdeöverföring

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.