Annons

Öbo medger misstag

Örebro ​Örebrobostäder, Öbo, erkänner för JO att de gjorde fel när de inte lämnade ut uppgifter till en hyresgäst som vräktes.

​Hem & Hyra har tidigare berättat om hyresgästen Birgit Pettersson som när hon vräktes begärde ut alla handlingar som Öbo hade om henne. Öbo lämnade inte ut dem och därför anmälde hon Öbo till Justitieombudsmannen, JO.

Annons
Öbo erkänner nu sitt fel. I sitt svar till JO skriver vd Hans Lander att Öbo omgående borde ha lämnat ut uppgifterna och att de beklagar att det inte gjordes. I svaret till JO skriver Öbo också att de med anledning av misstaget begärt att få utbildning om offentlighetsprincipen av Örebros stadsjurist.
Nu, över nio månader efter att handlingarna begärdes ut, har Öbo sänt handlingarna till Birgit Pettersson.
Handläggare på JO är Pär Hemmingsson som säger till Hem & Hyra att han trots erkännandet kommer att göra en granskning av ärendet som ska vara klar i sommar.
– När en myndighet lägger sig platt och medger att de gjort fel brukar det rent statistiskt innebära att de faktiskt begått ett fel. Men ibland erkänner de saker som egentligen inte strider mot lagen, och därför får vi ändå göra en bedömning av ärendet, säger han.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen" Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.