Annons

Öbo varnar för oseriösa dörrknackare

Örebro ​Bostadsbolaget Öbo i Örebro varnar sina hyresgäster för oseriösa dörrknackare. Den senaste tiden har flera hyresgäster fått besök av personer som utgett sig komma från Öbo.

​Bland annat har personerna utgett sig för att på uppdrag av Öbo kolla brandvarnaren i lägenheterna, och i förra veckan fick hyresgäster besök av försäljare som ville sälja brandsläckare till överpriser. Ingenting är dock rapporterat stulet.

Annons
Enligt Harriet Arnold, informationschef på Öbo, är det inte helt ovanligt med den här typen av incidenter.
-Det händer då och då att det dyker upp någon som ringer på dörrar för att lura sig in i lägenheter. De kanske ber om ett glas vatten eller frågar vad klockan är. Ibland har de till och med lyckats få tag på Öbo-kläder, säger hon.
Harriet Arnold uppmanar alla hyresgäster att vara försiktiga, och att höra av sig till Öbo om man tror att man träffat på en oseriös dörrknackare.
-Begär alltid legitimation och släpp inte in någon om du inte är säker på att personen kommer från Öbo. Känner man sig det minsta osäker är det bättre att be personen komma tillbaka en annan gång och ringa Öbo och fråga, säger Harriet Arnold.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.