HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Öbo:s vd vill ge var tionde lägenhet till nyanlända

Örebro En diskussion pågår mellan Örebrobostäder och de privata fastighetsägarna om att ge en del av de lägenheter som blir lediga till nyanlända.

Det kan ta år av köande för att ens få chans på en lägenhet hos Örebrobostäder. Trots det sticker Örebrobostäders vd Ulf Rohlén ut hakan och säger till Sveriges Radio P4 Örebro att han vill att var tionde ledig lägenhet går till en nyanländ.

Förslaget har möts av både ris och ros i sociala medier. Vissa menar att det är diskriminering mot svenskar. Andra tycker att det är värt ett försök.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

Öbo:s vd Ulf Rohlén vill att fastighetsägarna gemensamt ska ta ett ansvar och erbjuda var tionde bostad till en nyanländ. 

Annons

– Har man flytt i gummibåt över Medelhavet och inte har någonstans att bo och ingen som ställer upp och hjälper till, då tycker jag det är en skam. Vi måste helt enkelt hjälpa och göra vad vi kan, säger Ulf Rohlén till Sveriges Radio P4 Örebro

Han ser förslaget som ett sätt att försöka bryta segregationen i Örebro.

Annons
Läs ocksåGustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar"

– Samtidigt tycker jag inte att det är nån bra lösning, att samla alla nyanlända på ett ställe. I stället ser jag en möjlighet till bättre integration genom att nyanlända hamnar runt om i alla Örebros bostadsområden, säger Ulf Rohlén till radiokanalen.

Läs också Lycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer" Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.