Annons

Öbo:s vd vill ge var tionde lägenhet till nyanlända

Örebro En diskussion pågår mellan Örebrobostäder och de privata fastighetsägarna om att ge en del av de lägenheter som blir lediga till nyanlända.

Det kan ta år av köande för att ens få chans på en lägenhet hos Örebrobostäder. Trots det sticker Örebrobostäders vd Ulf Rohlén ut hakan och säger till Sveriges Radio P4 Örebro att han vill att var tionde ledig lägenhet går till en nyanländ.

Förslaget har möts av både ris och ros i sociala medier. Vissa menar att det är diskriminering mot svenskar. Andra tycker att det är värt ett försök.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Öbo:s vd Ulf Rohlén vill att fastighetsägarna gemensamt ska ta ett ansvar och erbjuda var tionde bostad till en nyanländ. 

Annons

– Har man flytt i gummibåt över Medelhavet och inte har någonstans att bo och ingen som ställer upp och hjälper till, då tycker jag det är en skam. Vi måste helt enkelt hjälpa och göra vad vi kan, säger Ulf Rohlén till Sveriges Radio P4 Örebro

Han ser förslaget som ett sätt att försöka bryta segregationen i Örebro.

Annons
Läs ocksåHemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger”Ett kollage med två bilder. Ett skrivbord med saker på och en hand som ringer på en dörrklocka.

– Samtidigt tycker jag inte att det är nån bra lösning, att samla alla nyanlända på ett ställe. I stället ser jag en möjlighet till bättre integration genom att nyanlända hamnar runt om i alla Örebros bostadsområden, säger Ulf Rohlén till radiokanalen.

Läs också Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.