HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ockelbogårdar fick klartecken att sälja

Ockelbo Det blev andra gången gillt när Ockelbogårdars begäran om att få sälja fastigheter togs upp på nytt i kommunfullmäktige. Politikerna sade enhälligt ja.
Foto: Mats Jonsson
Den här fastigheten i Ockelbo centrum med lägenheter och lokaler ingår i det paket som Ockelbogårdar nu fått tillstånd att sälja.

Som Hem & Hyra tidigare berättat vill Ockelbogårdar sälja ut en del av allmännyttan för att frigöra kapital för nyproduktion och renoveringar.

Husen med totalt 22 lägenheter och några affärslokaler som det handlar om ligger i centrala Ockelbo och i Lingbo.

Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.

Försäljningen ansågs ha så principiellt stor betydelse att det fordrades ett godkännande från högsta kommunala instans.

Första gången frågan var uppe i kommunfullmäktige kände sig dock inte politikerna beredda att säga varken ja eller nej. Beslutsunderlaget ansågs vara för dåligt för att de skulle kunna ta ställning.

Annons

Efter ny beredning med ett tydliggörande av det som tidigare ansetts vara oklart togs försäljningsplanerna upp på nytt sista fullmäktigesammanträdet före sommaruppehållet.

Läs ocksåMiljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Den här gången blev det klartecken för att sälja utom någon som helst debatt. Alla partier ställde sig bakom försäljningen.

– Nu går vi ut på öppna marknaden och annonserar för att sälja till högstbjudande, säger Patrik Jonsson, Ockelbogårdars styrelseordförande.

Annons

Det finns en värdering gjord av de fyra fastigheterna. Men den betraktas inför annonseringen som en affärshemlighet. Några uppgifter lämnas inte ut.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– Vi säljer inte till vem som helst. Det ska vara en köpare med gott renommé, säger Patrik Jonsson.

Fakta: Husen som säljs

Adresserna på fastigheterna som nu ska säljas är Södra Åsgatan 3-5 och Södra Åsgatan 72 i centrala Ockelbo samt Sjövägen 2-32 i Lingbo.

Läs också Bostaden chockhöjer parkeringshyrorna: "Jag måste nog sälja bilen" Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.