HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ockelbogårdar fick klartecken att sälja

Ockelbo Det blev andra gången gillt när Ockelbogårdars begäran om att få sälja fastigheter togs upp på nytt i kommunfullmäktige. Politikerna sade enhälligt ja.
Foto: Mats Jonsson
Den här fastigheten i Ockelbo centrum med lägenheter och lokaler ingår i det paket som Ockelbogårdar nu fått tillstånd att sälja.

Som Hem & Hyra tidigare berättat vill Ockelbogårdar sälja ut en del av allmännyttan för att frigöra kapital för nyproduktion och renoveringar.

Husen med totalt 22 lägenheter och några affärslokaler som det handlar om ligger i centrala Ockelbo och i Lingbo.

Läs ocksåBostadsbolag i Aros-Gävle nominerade till pris

Försäljningen ansågs ha så principiellt stor betydelse att det fordrades ett godkännande från högsta kommunala instans.

Första gången frågan var uppe i kommunfullmäktige kände sig dock inte politikerna beredda att säga varken ja eller nej. Beslutsunderlaget ansågs vara för dåligt för att de skulle kunna ta ställning.

Efter ny beredning med ett tydliggörande av det som tidigare ansetts vara oklart togs försäljningsplanerna upp på nytt sista fullmäktigesammanträdet före sommaruppehållet.

Läs ocksåHyresvärden dumpade deras saker i skogen

Den här gången blev det klartecken för att sälja utom någon som helst debatt. Alla partier ställde sig bakom försäljningen.

– Nu går vi ut på öppna marknaden och annonserar för att sälja till högstbjudande, säger Patrik Jonsson, Ockelbogårdars styrelseordförande.

Det finns en värdering gjord av de fyra fastigheterna. Men den betraktas inför annonseringen som en affärshemlighet. Några uppgifter lämnas inte ut.

Läs ocksåNytt år kan innebära oväntade hyreshöjningar

– Vi säljer inte till vem som helst. Det ska vara en köpare med gott renommé, säger Patrik Jonsson.

Fakta: Husen som säljs

Adresserna på fastigheterna som nu ska säljas är Södra Åsgatan 3-5 och Södra Åsgatan 72 i centrala Ockelbo samt Sjövägen 2-32 i Lingbo.

Läs också Renare matavfall ger lägre hyra hos Vätterhem Anklagelser om kattskit och vårdslös bilkörning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.