Annons

Ockelbogårdar fick klartecken att sälja

Ockelbo Det blev andra gången gillt när Ockelbogårdars begäran om att få sälja fastigheter togs upp på nytt i kommunfullmäktige. Politikerna sade enhälligt ja.
Foto: Mats Jonsson
Den här fastigheten i Ockelbo centrum med lägenheter och lokaler ingår i det paket som Ockelbogårdar nu fått tillstånd att sälja.

Som Hem & Hyra tidigare berättat vill Ockelbogårdar sälja ut en del av allmännyttan för att frigöra kapital för nyproduktion och renoveringar.

Husen med totalt 22 lägenheter och några affärslokaler som det handlar om ligger i centrala Ockelbo och i Lingbo.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Försäljningen ansågs ha så principiellt stor betydelse att det fordrades ett godkännande från högsta kommunala instans.

Första gången frågan var uppe i kommunfullmäktige kände sig dock inte politikerna beredda att säga varken ja eller nej. Beslutsunderlaget ansågs vara för dåligt för att de skulle kunna ta ställning.

Annons

Efter ny beredning med ett tydliggörande av det som tidigare ansetts vara oklart togs försäljningsplanerna upp på nytt sista fullmäktigesammanträdet före sommaruppehållet.

Läs ocksåKvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Den här gången blev det klartecken för att sälja utom någon som helst debatt. Alla partier ställde sig bakom försäljningen.

– Nu går vi ut på öppna marknaden och annonserar för att sälja till högstbjudande, säger Patrik Jonsson, Ockelbogårdars styrelseordförande.

Annons

Det finns en värdering gjord av de fyra fastigheterna. Men den betraktas inför annonseringen som en affärshemlighet. Några uppgifter lämnas inte ut.

Läs ocksåMånga nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

– Vi säljer inte till vem som helst. Det ska vara en köpare med gott renommé, säger Patrik Jonsson.

Fakta: Husen som säljs

Adresserna på fastigheterna som nu ska säljas är Södra Åsgatan 3-5 och Södra Åsgatan 72 i centrala Ockelbo samt Sjövägen 2-32 i Lingbo.

Läs också Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.