Annons

Ockelbogårdar fick klartecken att sälja

Ockelbo Det blev andra gången gillt när Ockelbogårdars begäran om att få sälja fastigheter togs upp på nytt i kommunfullmäktige. Politikerna sade enhälligt ja.
Foto: Mats Jonsson
Den här fastigheten i Ockelbo centrum med lägenheter och lokaler ingår i det paket som Ockelbogårdar nu fått tillstånd att sälja.

Som Hem & Hyra tidigare berättat vill Ockelbogårdar sälja ut en del av allmännyttan för att frigöra kapital för nyproduktion och renoveringar.

Husen med totalt 22 lägenheter och några affärslokaler som det handlar om ligger i centrala Ockelbo och i Lingbo.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Försäljningen ansågs ha så principiellt stor betydelse att det fordrades ett godkännande från högsta kommunala instans.

Första gången frågan var uppe i kommunfullmäktige kände sig dock inte politikerna beredda att säga varken ja eller nej. Beslutsunderlaget ansågs vara för dåligt för att de skulle kunna ta ställning.

Annons

Efter ny beredning med ett tydliggörande av det som tidigare ansetts vara oklart togs försäljningsplanerna upp på nytt sista fullmäktigesammanträdet före sommaruppehållet.

Läs ocksåFyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen"

Den här gången blev det klartecken för att sälja utom någon som helst debatt. Alla partier ställde sig bakom försäljningen.

– Nu går vi ut på öppna marknaden och annonserar för att sälja till högstbjudande, säger Patrik Jonsson, Ockelbogårdars styrelseordförande.

Annons

Det finns en värdering gjord av de fyra fastigheterna. Men den betraktas inför annonseringen som en affärshemlighet. Några uppgifter lämnas inte ut.

Läs ocksåVictorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

– Vi säljer inte till vem som helst. Det ska vara en köpare med gott renommé, säger Patrik Jonsson.

Fakta: Husen som säljs

Adresserna på fastigheterna som nu ska säljas är Södra Åsgatan 3-5 och Södra Åsgatan 72 i centrala Ockelbo samt Sjövägen 2-32 i Lingbo.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.