Annons

Ockelbos hyror klara

Gävleborg Ockelbogårdar höjer hyrorna med 1,57 utslaget på hela året. Det betyder att de kommunala hyrorna i länet är klara med ett undantag, Gävle.

Nio av tio kommunala hyror i Gävleborg är alltså klara. Två av bolagen, Bollnäsbostäder och Ljusdalshem, höjer inte alls medan den högsta höjningen hittills drabbar Ockelbogårdars hyresgäster som får en hyreshöjning på 1,7 procent från 1 februari, det motsvarar 1,57 procent utslaget på hela året.

Ockelbogårdar yrkade när förhandlingarna med Hyresgästföreningen inleddes på en höjning på 2,6 procent. Den hyreshöjning parterna enades om ger en hyreshöjning på 90 kronor i månaden för en trea på 70 kvadratmeter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Ockelbogårdar har stora renoveringsbehov och vattentaxan kommer att höjas, det är förklaringarna till höjningen. Generellt förväntar vi oss låga kostnadsökningar under det kommande året, säger förhandlare Annelie Norman på Hyresgästföreningen i Gävle.

Förhandlingarna med Gavlegårdarna pågår fortfarande.

Annons
Fakta: Hyror i Gävleborg
Hyran 2015 Procent
Ljusdalshem 0
Bollnäsbostäder 0
Hoforshus 1,15
Aefab 1,15
Faxeholmen 1,15
Sandvikenhus 1,5
Ockelbogårdar 1,57
Hudiksvallsbost Tvåårsavtal
Nordanstigsbost Tvåårsavtal
Läs också Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Chefen som fått nog av storstan och stora företag Ockelbogårdars vd till Nordanstigs Bostäder Hyresgäster reagerar mot chockhöjda hyror i slitna hus Ockelbogårdar fick klartecken att sälja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.