HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ödeshögsbostäder begär hyreshöjning

Ödeshög Ödeshögsbostäder vill höja hyran med 1,2 procent från 1 april.

– Jag har tagit emot deras bud men inte fått någon egentlig motivering till det, säger Evelin Davidsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Hon säger att hon därför vet för lite för att kunna uttala sig om kravet i nuläget. 1,2 procent skulle motsvara en höjning med 60 kronor i månaden för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor.

Läs ocksåNy värd för 19 hyresgäster i Ödeshög

– Jag behöver få ett bättre underlag för att kunna göra en bedömning av yrkandet och hur rimligt det är, säger Evelin Davidsson.

Bland annat vill hon att bolaget specificerar på ett tydligare sätt vilka intäkter och kostnader som är kopplade till lägenhetsuthyrning och vad som är annat. Ödeshögsbostäder ansvarar till exempel även för skolmaten och sophanteringen i kommunen.

– Det gör det hela lite krångligt och jag hoppas att man ska kunna renodla verksamheten bättre, säger Evelin Davidsson.

Läs ocksåNästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder

Hem & Hyra har förgäves sökt bolagets vd Peter Kenell för en kommentar.

Läs också Hotellrum blir lägenheter i Ödeshög Svårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna Ulla och Hjördis fixade seniorboende i Ödeshög
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.