Annons

Oförändrade eller låga hyreshöjningar 2010

Skåne Läget inför årets hyresförhandling ser ljusare ut än på mycket länge. Det menar Stefan Bolin, chefsförhandlare vid Hyresgästföreningen region Norra Skåne.

​Förra hösten dominerades hyresförhandlingarna av stigande räntor och en världsekonomi i kris. Bland annat ledde det till att ett antal bostadsbolag fick igenom två- till treåriga avtal.

Annons
Då var argumentet att en uppgörelse över tid gav hyresgäster och fastighetsägare trygghet.
Nu ett år senare är läget radikalt annorlunda. Därför tänker Stefan Bolin ta upp nya förhandlingar med bostadsbolagen.
– Ingen förhandling är skriven i sten. Vi kan ta upp en förhandling när vi vill. Ingen kunde drömma om att räntorna skulle bli så låga som de är i dag. Lägg därtill att regeringen har gjort en prognos att arbetslösheten kommer att stiga till 11 procent.
– Och många av dem bor i hyresrätter. Därför är det rimligt med oförändrade eller låga hyresökningar 2010, säger Stefan Bolin.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.