Annons

Oförändrade hyror i Vårgårda till halvårsskiftet

Vårgårda ​Hyresförhandlingarna är nu avslutade mellan Vårgårda Bostäder och Hyresgästföreningen. Hyrorna blir låsta till den 1 juli i år, därefter höjs hyrorna med 1 procent. Båda parterna säger att de är nöjda med resultatet.

Vårgårda Bostäder krävde en hyreshöjning med 2,35 procent från den 1 januari. Helst ville de ha ett tvåårsavtal. Under förhandlingens gång ändrades budet till noll för 2010 och 2 procent för 2011. Men det gick inte Hyresgästföreningen med på.

Annons
– Med tanke på de tvåårsavtal vi tecknade förra året vill vi inte ha tvåårsavtal. Världen förändras i så snabb takt, säger Siv Fransson, förhandlare på Hyresgästföreningen.
Hon är i dag nöjd med den lösning som parterna efter tre träffar enades om.
– Det är bra för hyresgästerna med frysta hyror till 1 juli och en låg höjning andra halvåret, säger hon.
Vårgårdabostäders vd är också nöjd.
– Båda parter har verkligen ansträngt sig för att ta sitt ansvar och vi har haft sunda och bra diskussioner, säger Thomas Aebeloe.
Låg höjning. Hur blir det med underhållet?
– Förra året utförde vi mer underhåll än någon gång tidigare. I år räknar vi med att fortsätta med det.
Vårgårda Bostäder räknar att lägga 6,2 miljoner kronor för sina drygt 700 lägenheter till underhåll. Sparbeting på 10 procent gäller i bolaget på framför allt administration och skötsel.
– Det gäller att hitta bra lösningar. Driftskostnaderna ligger vid jämförelse ganska lågt, säger Tomas Aebeloe.
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.