Annons

Ok prata högt med vänner

Falkenberg Fest och höga samtal var så allvarliga störningar att 34-åringen måste flytta. Det tyckte värden. Men hyresnämnden låter hyresgästen bo kvar.

Det kommunala bostadsbolaget i Falkenberg, Fabo, ville säga upp den 34-åriga kvinnan från hennes lägenhet. Orsaken var att grannar hade ringt störningsjouren ett antal gånger. Det handlade om en fest, en skällande hund, högt prat och skrik. Kvinnan menade att hon levde ett högst normalt liv och att bjuda hem vänner någon gång om året måste vara okej utan att hyresvärden ifrågasätter det. Med Hyresgästföreningen som ombud drevs så saken till hyresnämnden.

Nej, det finns inte tillräckliga skäl till att 34-åringen ska tvingas flytta, slår nämnden fast. Motiveringen är bland annat att förutom några rättelsebrev har ingen direkt bevisning presenterats av bostadsbolaget. Och nämnden menar att det som i övrigt har kommit fram inte motiverar uppsägning, till exempel att inbjudna vänner vid enstaka tillfällen har varit högljudda.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.