Annons

Ok prata högt med vänner

Falkenberg Fest och höga samtal var så allvarliga störningar att 34-åringen måste flytta. Det tyckte värden. Men hyresnämnden låter hyresgästen bo kvar.

Det kommunala bostadsbolaget i Falkenberg, Fabo, ville säga upp den 34-åriga kvinnan från hennes lägenhet. Orsaken var att grannar hade ringt störningsjouren ett antal gånger. Det handlade om en fest, en skällande hund, högt prat och skrik. Kvinnan menade att hon levde ett högst normalt liv och att bjuda hem vänner någon gång om året måste vara okej utan att hyresvärden ifrågasätter det. Med Hyresgästföreningen som ombud drevs så saken till hyresnämnden.

Nej, det finns inte tillräckliga skäl till att 34-åringen ska tvingas flytta, slår nämnden fast. Motiveringen är bland annat att förutom några rättelsebrev har ingen direkt bevisning presenterats av bostadsbolaget. Och nämnden menar att det som i övrigt har kommit fram inte motiverar uppsägning, till exempel att inbjudna vänner vid enstaka tillfällen har varit högljudda.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.