Annons

Ok prata högt med vänner

Falkenberg Fest och höga samtal var så allvarliga störningar att 34-åringen måste flytta. Det tyckte värden. Men hyresnämnden låter hyresgästen bo kvar.

Det kommunala bostadsbolaget i Falkenberg, Fabo, ville säga upp den 34-åriga kvinnan från hennes lägenhet. Orsaken var att grannar hade ringt störningsjouren ett antal gånger. Det handlade om en fest, en skällande hund, högt prat och skrik. Kvinnan menade att hon levde ett högst normalt liv och att bjuda hem vänner någon gång om året måste vara okej utan att hyresvärden ifrågasätter det. Med Hyresgästföreningen som ombud drevs så saken till hyresnämnden.

Nej, det finns inte tillräckliga skäl till att 34-åringen ska tvingas flytta, slår nämnden fast. Motiveringen är bland annat att förutom några rättelsebrev har ingen direkt bevisning presenterats av bostadsbolaget. Och nämnden menar att det som i övrigt har kommit fram inte motiverar uppsägning, till exempel att inbjudna vänner vid enstaka tillfällen har varit högljudda.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.