HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ok prata högt med vänner

Falkenberg Fest och höga samtal var så allvarliga störningar att 34-åringen måste flytta. Det tyckte värden. Men hyresnämnden låter hyresgästen bo kvar.

Det kommunala bostadsbolaget i Falkenberg, Fabo, ville säga upp den 34-åriga kvinnan från hennes lägenhet. Orsaken var att grannar hade ringt störningsjouren ett antal gånger. Det handlade om en fest, en skällande hund, högt prat och skrik. Kvinnan menade att hon levde ett högst normalt liv och att bjuda hem vänner någon gång om året måste vara okej utan att hyresvärden ifrågasätter det. Med Hyresgästföreningen som ombud drevs så saken till hyresnämnden.

Nej, det finns inte tillräckliga skäl till att 34-åringen ska tvingas flytta, slår nämnden fast. Motiveringen är bland annat att förutom några rättelsebrev har ingen direkt bevisning presenterats av bostadsbolaget. Och nämnden menar att det som i övrigt har kommit fram inte motiverar uppsägning, till exempel att inbjudna vänner vid enstaka tillfällen har varit högljudda.

Annons
Läs ocksåMamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarnaKlipp från hotfulla sms och hyresnämnden i Malmö.
Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Miljonvitet mot gymmet i Ewas hus upphävs Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.