Annons

Olofströmshus höjer hyran i mars

Olofström Nu är hyresförhandlingarna mellan Olofströmshus och Hyresgästföreningen avslutade. Resultatet blev en höjning med 1,5 procent från 1 mars.

Utslaget på hela året motsvarar höjningen 1,25 procent. Olofströmshus vd Magnus Lindahl är nöjd med resultatet och även med diskussionerna med Hyresgästföreningen under förhandlingen.

– Vi har haft den här målsättningen att vi ska vara lägst i Blekinge på hyresnivån och det är vi fortfarande. Och vi tycker att det är viktigt att ha en bra diskussion med Hyresgästföreningen, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningens förhandlare Dennis Nilsson är också nöjd.

Annons

– Det fungerar väldigt bra med Olofströmshus. Vi har gått igenom materialet och kommit fram till en mycket rimlig höjning med 1,5 procent. Vi är glada att vi kan hålla en låg hyresnivåutveckling när det gäller Olofströmshus.

Årets hyreshöjning går mestadels till att betala taxor för el, vatten och värme.

Annons
Läs ocksåHär tvättar hyresgästerna utan tvättmedel

– Det är stora giganter vi har. Vi jobbar med att få ner förbrukningen, både den tekniska delen och den mjuka delen med information som vi har ihop med Hyresgästföreningen och Naturskyddsföreningen. Alla vet ju och är med på det, men sen är det svårt med våra gamla, de behöver ju värmen. Jag tycker att våra gamla måste få ha värme i sina hus, det räcker inte med en tröja.

Fakta: Nya hyror i Blekinge 2013

Bostadsbolagens yrkanden inför förhandlingarna presenteras inom parentes.

– Olofströmshus: 1,25 % (-)

– Sölvesborgshem: 1,5 % (2,8)

– Fastighetsägarna, Sölvesborg: 1,5 %

– Heimstaden, Karlskrona: 1,57 %, + 23 kronor

– Fastighetsägarna, Karlskrona: 1,57 % (2,97)

– Fastighetsägarna, Ronneby: 1,95 %

– Karlskronahem: 1,96 (3,89)

– Karlshamnsbostäder: 2 % (-)

– Fastighetsägarna, Karlshamn: 2 %

– Ronnebyhus: 2 % (3,9)

Läs också Grannar träffas för odling Kristina gör miljön begriplig Nya hyresrätter på gång i Olofström Fiskodling om ett år på Ekerydsplan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.