HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Olovlig andrahandsuthyrning kartläggs i Karlshamn

Blekinge Till hösten planerar Karlshamnsbostäder att sätta luppen på hyresgäster som utan tillstånd hyr ut sin lägenhet i andra hand.

Den som hyr ut sin lägenhet i andra hand utan att ha fått tillåtelse från hyresvärden riskerar att förlora sitt hyreskontrakt, om det inte upphör när hyresvärden avslöjat uthyrningen.

För att ta reda på hur vanligt förekommande det är att hyresgästerna hyr ut sina hem i smyg tänker Karlshamnsbostäder göra en kartläggning.

Läs ocksåMåste sova i hemmet två nätter i veckan

Stefan Nilsson, Karlshamnsbostäders vd, tror att den olovliga uthyrningen i andra hand ofta beror på kunskapsbrist. Till tidningen BLT, Blekinge läns tidning säger han:

– Jag tror att det ofta handlar om okunskap. Vi är inte oschysta med att bevilja andrahandsuthyrning. Många gånger är de onödiga och olagliga.

I kartläggningen ska även andra bostadssociala problem att kartläggas, exempelvis överbebodda lägenheter.

Läs ocksåFick tillbaka överhyra för bostadsrätt

– I bland räcker det att sätta ljuset på något sånt här så människor tänker efter, säger Stefan Nilsson till BLT.

Läs också Kryddade hyran med nära 3 000 - åkte dit Jakten på svartuthyrare gav 252 lägenheter Anklagas för olovlig uthyrning – får bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.