Annons

Olovlig andrahandsuthyrning kartläggs i Karlshamn

Blekinge Till hösten planerar Karlshamnsbostäder att sätta luppen på hyresgäster som utan tillstånd hyr ut sin lägenhet i andra hand.

Den som hyr ut sin lägenhet i andra hand utan att ha fått tillåtelse från hyresvärden riskerar att förlora sitt hyreskontrakt, om det inte upphör när hyresvärden avslöjat uthyrningen.

För att ta reda på hur vanligt förekommande det är att hyresgästerna hyr ut sina hem i smyg tänker Karlshamnsbostäder göra en kartläggning.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Stefan Nilsson, Karlshamnsbostäders vd, tror att den olovliga uthyrningen i andra hand ofta beror på kunskapsbrist. Till tidningen BLT, Blekinge läns tidning säger han:

Annons

– Jag tror att det ofta handlar om okunskap. Vi är inte oschysta med att bevilja andrahandsuthyrning. Många gånger är de onödiga och olagliga.

I kartläggningen ska även andra bostadssociala problem att kartläggas, exempelvis överbebodda lägenheter.

Annons
Läs ocksåKvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

– I bland räcker det att sätta ljuset på något sånt här så människor tänker efter, säger Stefan Nilsson till BLT.

Läs också Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.