Annons

Olovlig andrahandsuthyrning kartläggs i Karlshamn

Blekinge Till hösten planerar Karlshamnsbostäder att sätta luppen på hyresgäster som utan tillstånd hyr ut sin lägenhet i andra hand.

Den som hyr ut sin lägenhet i andra hand utan att ha fått tillåtelse från hyresvärden riskerar att förlora sitt hyreskontrakt, om det inte upphör när hyresvärden avslöjat uthyrningen.

För att ta reda på hur vanligt förekommande det är att hyresgästerna hyr ut sina hem i smyg tänker Karlshamnsbostäder göra en kartläggning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stefan Nilsson, Karlshamnsbostäders vd, tror att den olovliga uthyrningen i andra hand ofta beror på kunskapsbrist. Till tidningen BLT, Blekinge läns tidning säger han:

Annons

– Jag tror att det ofta handlar om okunskap. Vi är inte oschysta med att bevilja andrahandsuthyrning. Många gånger är de onödiga och olagliga.

I kartläggningen ska även andra bostadssociala problem att kartläggas, exempelvis överbebodda lägenheter.

Annons
Läs ocksåSå rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga”Annie Dahlberg söker bostad i andra hand.

– I bland räcker det att sätta ljuset på något sånt här så människor tänker efter, säger Stefan Nilsson till BLT.

Läs också Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.