Annons

Olovlig andrahandsuthyrning kartläggs i Karlshamn

Blekinge Till hösten planerar Karlshamnsbostäder att sätta luppen på hyresgäster som utan tillstånd hyr ut sin lägenhet i andra hand.

Den som hyr ut sin lägenhet i andra hand utan att ha fått tillåtelse från hyresvärden riskerar att förlora sitt hyreskontrakt, om det inte upphör när hyresvärden avslöjat uthyrningen.

För att ta reda på hur vanligt förekommande det är att hyresgästerna hyr ut sina hem i smyg tänker Karlshamnsbostäder göra en kartläggning.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Stefan Nilsson, Karlshamnsbostäders vd, tror att den olovliga uthyrningen i andra hand ofta beror på kunskapsbrist. Till tidningen BLT, Blekinge läns tidning säger han:

Annons

– Jag tror att det ofta handlar om okunskap. Vi är inte oschysta med att bevilja andrahandsuthyrning. Många gånger är de onödiga och olagliga.

I kartläggningen ska även andra bostadssociala problem att kartläggas, exempelvis överbebodda lägenheter.

Annons
Läs ocksåMan åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronorMeddelandekonversationer över misstänkt annonsbedrägeri där den tilltalade uppmanar målsägande att swisha pengar för hyra.

– I bland räcker det att sätta ljuset på något sånt här så människor tänker efter, säger Stefan Nilsson till BLT.

Läs också 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Stordalens smarta lägenhetsaffärer – äger ett av de största mellanhandsbolagen Natalie vägrade betala för gamla skador i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.