HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Olovlig parkering kan stå LKF dyrt

Lund Grannarna klagade på att en parkering i Lund tagits i bruk. Olovligen, visade det sig. Nu riskerar det kommunala bostadsbolaget i Lund, LKF, en straffavgift på 292 000 kronor.

Kommunala LKF i Lund bygger i södra Råbylund och entreprenörerna behövde en plats både för att parkera bilar och för att stjälpa schaktmassor. Det gillades inte av grannarna som anmälde tilltaget till kommunen. Då visade det sig att LKF inte hade ansökt om bygglov. Bygglovsansökan inkom strax före grannarnas anmälan men ett godkänt tillfälligt bygglov gavs först ett par månader senare, vilket innebär att LKF brutit mot lagen. Nu hotas det kommunala bostadsbolaget med böter på 292 320 kronor. Ärendet ska upp ikväll, torsdag, på byggnadsnämndens sammanträde.

I ett yttrande påpekar LKF att man inte äger parkeringsplatsen över huvud taget, men det spelar inte någon roll, menar kommunens tjänstemän. LKF är de som behöver parkeringsplatsen och dessutom är det LKF som lämnat in bygglovsansökan.

Annons
Läs ocksåEn sjungande regionordförande med stort hundintresse
Annons
Läs också Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Vill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris" Ny hyresprotest i Göteborg – Krystyna, 74: ”Hur ska jag klara mig?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.