Annons

Olovlig parkering kan stå LKF dyrt

Lund Grannarna klagade på att en parkering i Lund tagits i bruk. Olovligen, visade det sig. Nu riskerar det kommunala bostadsbolaget i Lund, LKF, en straffavgift på 292 000 kronor.

Kommunala LKF i Lund bygger i södra Råbylund och entreprenörerna behövde en plats både för att parkera bilar och för att stjälpa schaktmassor. Det gillades inte av grannarna som anmälde tilltaget till kommunen. Då visade det sig att LKF inte hade ansökt om bygglov. Bygglovsansökan inkom strax före grannarnas anmälan men ett godkänt tillfälligt bygglov gavs först ett par månader senare, vilket innebär att LKF brutit mot lagen. Nu hotas det kommunala bostadsbolaget med böter på 292 320 kronor. Ärendet ska upp ikväll, torsdag, på byggnadsnämndens sammanträde.

I ett yttrande påpekar LKF att man inte äger parkeringsplatsen över huvud taget, men det spelar inte någon roll, menar kommunens tjänstemän. LKF är de som behöver parkeringsplatsen och dessutom är det LKF som lämnat in bygglovsansökan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.