Annons

Ombildning i Bredäng stoppad – för tillfället

Stockholm Bara fyra röster stoppade ombildningen på Ålgrytebacken i Bredäng i går. När resultatet stod klart meddelade ordförande i bostadsrättsföreningen att en ny stämma ska hållas inom kort. – Hur många stämmor får de ha? undrar Eva Bergdahl, hyresgäst i området. Det här är att sätta demokratin ur spel.

Ett 80-tal personer hade slutit upp i Bredängs skola för att rösta för eller emot att ombilda de 114 lägenheterna till bostadsrätter. Efter rösträkningen visade det sig att det saknades fyra röster för att ombildningen skulle gå igenom.

– Jag har inget emot bostadsrätter. Men när någon annan ska bestämma hur jag ska bo, då går jag i taket, säger Eva Bergdahl.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När bostadsrättsföreningen har fått erbjudande och pris har den upp till sex månader på sig att hålla köpstämma och ta ställning till erbjudandet. Det finns inte någon juridisk gräns för hur många stämmor bostadsrättsföreningen kan hålla för att få igenom köpet:

– Man tycker att frågan borde vara avgjord när vi har röstat, säger Eva Bergdahl. Nu fortsätter hyresgästerna att kämpa för sin rättighet att bo kvar i allmännyttan.

Annons
Läs också Experter på bostadsrätt om värdens försök att köpa röster: ”Tangerar mutor och korruption” Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.