Annons

Ombildning stoppad i Vibble

Gotland Försöket att ombilda Din Bostads hyreshus i Vibble misslyckades med liten marginal. Fyra röster saknades på köpstämman för att affären skulle gå igenom.

Det var i måndags kväll som affären om Din Bostads 112 hyreslägenheter i Vibble skulle upp till beslut. Men förslaget att ombilda husen till bostadsrätter föll på marginalen.

På stämman var det 69 som röstade ja till affären, men för att nå minst två tredjedelars majoritet krävdes minst 73 röster.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det var fyra röster som saknades. Det känns lite snopet kan jag säga, säger Christer Ahlberg, ordförande i Bostadsrättsföreningen Tvinnaregården.

Vad händer nu?
– Styrelsen har beslutat att inte göra någon ombildning. Vi ska ha ett möte till och diskutera. Det finns ett stort intresse och det var så få röster som saknades, säger Christer Ahlberg.

Annons

Kommer ni göra ett nytt försök?
– Det har vi inte tagit ställning till. Jag är 70 år och har hållit på med den här frågan i två och ett halvt år och det är väl dags att göra något annat.

Läs ocksåHyresgästföreningen: Störda hyresgäster ska ha 36 000 i ersättning

Hyresvärden Din Bostad har avvaktat beslutet från köpstämman. Men vad som kommer att hända nu är inte klart.

– Vi hade hoppats att det hade blivit en ombildning och att de boende själva skulle få ta över området och äga sina lägenheter, säger Benny Ivarsson, fastighetschef på Balder, som äger Din Bostad.

Det har påtalats ett renoveringsbehov, kommer ni rusta upp eller försöka sälja husen?

Annons
Läs ocksåHyreshus i Vibble blir bostadsrätter

– Vi har avvaktat den här ombildningen och vi har inte fattat något beslut än om vad vi ska göra, säger Benny Ivarsson.

Läs också Misslyckad ombildning i Vibble Vräkningshotad hyresgäst får bo kvar Din Bostad vill bli av med stökig hyresgäst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.