HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Din Bostad vill bli av med stökig hyresgäst

Köping En stökig festprisse till granne eller en skötsam hyresgäst? Åsikterna går isär om en hyresgäst i Köping som Din Bostad vill säga upp. I dag möts parterna i hyresnämnden.

I april skickade Din Bostad ett rekommenderat brev till hyresgästen med beskedet att hans hyresavtal sägs upp från den 31 juli i år. Innan dess hade mannen fått sammanlagt tre varningar. 

Men hyresgästen godtar inte uppsägningen, och har i stället kontaktat Hyresgästföreningen som hjälpt honom att driva ärendet till hyresnämnden.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Enligt Din Bostad har hyresgästen stört sina grannar nattetid både på vardagar och helger. Den närmaste grannen stod inte ut med störningarna utan flyttade. Personen som bor där nu får varje vecka sin nattsömn störd på grund av bråk, skrik och festande från lägenheten intill.

Vid flera tillfällen ska hyresgästen ha kastat porslin och bråkat med sin sambo så att polis har kallats till lägenheten. Din Bostad har även fått bekräftat att hyresgästen släpper in hemlösa personer i huset.

Annons

Trots att hyresgästen varnats både muntligen och skriftligen har störningarna fortsatt. Natten mellan den 20 och 21 april i år var oväsendet extra intensivt och grannen intill kunde inte sova i sitt sovrum. Dagen därpå valde bolaget att säga upp hyresgästen.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

”NN har genom de upprepade störningarna visat att han inte respekterar vare sig hyresavtalet eller hyreslagens bestämmelser”, skriver Din Bostad i sitt yttrande till hyresnämnden.

Enligt Hyresgästföreningen, som är juridiskt ombud för mannen, stämmer inte den negativa bild av hyresgästen som målats upp.

I ett yttrande till hyresnämnden beskrivs i stället en skötsam person som ”lever ett stillsamt liv inom hemmets fyra väggar”. I lägenheten förekommer inget festande och om grannarna upplever störningar måste de komma från någon annan lägenhet.

Annons
Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka

Hyresgästen upplever att han ofta får skulden för sådant som grannar eller deras gäster gör. Han har tidigare haft kontakt med hemlösa, men den kontakten är avslutad sedan flera år tillbaka.

Hyresgästföreningen tycker inte att Din Bostads bevisning är tillräcklig för att säga upp honom.”NN har bott i sin nuvarande bostad i drygt sex år och har svårt att på egen hand hitta en egen bostad”, skriver föreningen vidare i yttrandet.

Läs också Grillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktet Värd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.