Annons

Ombildningsprocessen kan återupptas

Stockholm Efter några månaders paus på grund av finanskrisen fortsätter nu Stockholms allmännyttiga bostadsbolag att sälja fastigheter till bostadsrättsföreningar. Familjebostäder lät i går tio förortsföreningar som anmält sitt intresse veta vad det skulle kosta att köpa loss sina hyresrätter.
Totalt handlar det om 481 lägenheter i områden som Gubbängen, Midsommarkransen, Svedmyra, Bandhagen, Långbro och Blackeberg som Familjebostäder värderar till drygt 400 miljoner sammanlagt. Kvadratmeterpriserna ligger mellan 10 816 kronor och 15 488 kronor.
 
Denna mandatperiod har Stadshusalliansen gjort särskilda insatser för att ombildningar ska ske även i förorten. Ytterstadsborgarrådet och Familjebostäders styrelseordförande Joakim Larsson (M) har tidigare sagt att intresset för att köpa sin bostad är större i förorten, sett till antalet enskilda lägenhetsinnehavare, än i innerstaden.
Samtidigt har väldigt få köp gått igenom utanför tullarna.
– Det är klart att det är lättare att få till en affär i ett område där det redan har varit ombildningar och där jämförelser kan göras, säger Joakim Larsson.
 
Ombildningsstoppet är alltså slut, fast staden tar fortfarande inte emot nya intresseanmälningar från föreningar i innerstaden, Liljeholmen och Årsta. Däremot är nya föreningar i ytterstaden välkomna att lämna sina intresseanmälningar, plus att alla de som ville köpa före finanskrisen ska få ett bud.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.