Annons

Omedelbar tvångsförvaltning i Trelleborg efter avstängd el

Trelleborg Hyresnämnden beslutade på fredagen om omedelbar tvångsförvaltning av fastigheten på Stavstensvägen 71 efter att elen stängts av.

Det var på tisdagen som strömmen försvann på Stavstensvägen 71 i Trelleborg efter att ägaren, en 39-årig kvinna underlåtit att betala elräkningen. Skulden till Trelleborgs energi uppgår till drygt 40 000 kronor. Hyresgästföreningen agerade omedelbart genom att kräva tvångsförvaltning av huset för att rädda elförsörjningen åt de fyra hyresgästerna.

– Ett längre avbrott av elleverans till fastigheten skulle medföra stora problem för hyresgästerna, därför är det viktigt att agera snabbt, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

På fredagen beslutade hyresnämnden om tillfällig tvångsförvaltning. Smygehamnsbostäder utses till ny förvaltare för fastigheten. Det innebär att hyresgästerna får tillbaka fastighetselen och hushållselen. Trelleborgs energi hade inför sammanträdet förklarat att man kommer att sätta på elen igen om ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning fattas av nämnden.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.