Annons

Oönskad hyresgäst får 10 000 för att flytta

Svalöv För att få den ovillige hyresgästen att flytta på sig erbjöds han 10 000 kronor av värden. Hyresgästen nappade på förslaget och flyttar om en månad.

​De senaste sex åren har den 40-årige mannen bott i ett flerfamiljshus i Svalöv. Huset ägs av en familj som hyr ut tre lägenheter som tillhör fastigheten de bor i. I somras valde familjen att säga upp mannens kontrakt. Skälet var att de inte längre ville hyra ut sin bostad som är klassad som småhusenhet.

Hyresgästen som inte hade några planer på att flytta och som dessutom har svårt för att skaffa sig annat boende på grund av betalningsanmärkningar vände sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är alltid svårt att driva ett ärende av den här typen. Tyvärr är besiktningsskyddet i sådana här fall svagt, säger Cecilia Håkansson på Hyresgästföreningen Norra Skåne som hjälpte mannen att driva ärendet i hyresnämnden.

Annons
Hyresnämnden skulle med största säkerhet ge bifall till vräkningen. Därför försökte Hyresgästföreningen att förhandla med värden.

– Eftersom hyresnämnden troligtvis skulle låta mannen bo kvar i minst ett halvår krävde vi en ersättning av värden för att mannen skulle flytta ut tidigare, säger Cecilia Håkansson.

Annons
Läs ocksåKommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad
Förhandlingarna lyckades och 40-åringen fick 10 000 kronor av värden under löftet om att han skulle flytta senast den 28 februari. Vid flytten slipper mannen även att flyttstäda.
 

Läs också Therese flyttade 500 meter - flyttfirman tog 9 timmar på sig och förstörde hennes möbler Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Järfälla lockar fler än Stockholm: "Allting är nära" Här vill de flesta bo: Göteborg vinnare – Stockholm förlorare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.