Annons

Östersundsbo fixade hyresbostad på tomten

Östersund När villaägaren Lars-Göran fick höra om familjen som förgäves sökte egen bostad smällde han upp en friggebod och agerade hyresvärd själv.
Foto: Åsa Eriksson
Hjärterum. Lars-Göran med barnen Astrid, 5, Emil, 7, Simon, 9 och Alex, 10. "Jag hade möjlighet att göra skillnad för de som inte hade lika mycket utrymme som vi", säger Lars-Göran.

– Jag ringde runt till privatvärdar, eftersom Östersundshem har långa köer. Men det gav inget, säger Lars-Göran.
Han bor ensam i ett stort hus med sina fyra barn. Och har dessutom en hyfsat stor tomt.
– Jag kom på att jag själv ju kunde bli hyresvärd. Och så började jag bygga ett Attefallshus som familjen kunde flytta in i.

Det blev ett modernt hus på 25 kvadratmeter, etage, golvvärme, veranda och pergola.
Den trångbodda familjen flyttade. Men inte in i Lars-Görans nya hus, utan till Göteborg.
Det visade sig dock inte vara några problem att hitta en ny hyresgäst.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tasnin Tasneem, 25, bodde hos sin faster i Åsarna utanför Östersund när hon fick jobb på arbetsförmedlingen i stan. Åsarna ligger åtta mil bort och det tar mer än en timme med buss enkel väg.
När möjligheten att få bo på Lars-Görans tomt dök upp flyttade hon in direkt.

Hyran på 5 800 kronor i månaden tycker Tasnin känns rimlig.
– Det fanns redan möbler. Jag har internet, tv och Lars-Göran köpte en tvättmaskin åt mig så jag slipper tvätta hos dem.
Är han en bra hyresvärd?
– Ja. jag trivs bra och vill gärna bo kvar. Jag tycker det är konstigt att inte fler hyr ut till andra om de har plats över. Varför inte när så många behöver bostad? Är de kanske lite rädda? Jag hoppas i alla fall att fler gör som Lars-Göran, säger Tasnin.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.