HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Östersundshem: ”Julpynt är okej”

Östersund Efter Radio Jämtlands inslag om att Östersundshem uppmanar sina hyresgäster att strunta i julkransen går bolaget ut med ett förtydligande: julpynt är tillåtet.

På måndagen sände Sveriges Radio Jämtland ett inslag om att det kommunala bostadsbolaget Östersundshem uppmanar sina hyresgäster att inte sätta upp någon julkrans på ytterdörren på grund av brandrisk. Nu går bolaget ut med ett förtydligande pressmeddelande: det är inte förbjudet att sätta upp en krans på sin ytterdörr.

I inslaget intervjuas en hyresgäst som ifrågasätter om julpyntsförbud är rätt väg att gå om hyresvärden vill öka brandsäkerheten och om det inte vore bättre att fokusera på levande ljus och rökning inne i lägenheterna. Så här svarade Göran Göransson, teknisk chef på Östersundshem i Radio Jämtlands inslag.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

– Det är en viss skillnad. Har man ljus i sin lägenhet håller man själv uppsikt och har ansvar för att de släcks. Där kan inte vi påverka någonting. Däremot i de allmänna utrymmena, som trapphus, där vill inte vi ha något brännbart material. Där har vi ett större ansvar.

Annons

Eftersom detta kunde tolkas som att julpynt i trappuppgången är förbjudet såg han sig tvungen att förtydliga sitt uttalande.

”Hyresgästen får givetvis sätta upp en liten julkrans på dörren. Låt oss istället koncentrera oss på det som ur brandsäkerhetssynpunkt är viktigast: att hålla utrymmesvägarna fria (…) Jag vill passa på att påminna om att när julklapparna öppnats, se till att papper och kartonger hamnar i återvinningen och inte i trapphuset”, skriver Göran Göransson i Östersundshems pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning
Läs också Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.