Annons

Östersundshem yrkar på höjd hyra

Östersund Nu har Östersundshem lämnat in sitt yrkande inför årets hyresförhandlingar. Bolaget vill se en ökning på två procent.

Kommunägda Östersundshem har tidigare gått ut med att bolaget vill se över och förhandla om bruksvärdet på ett antal fastigheter. Nu har bolaget också yrkat på en hyreshöjning med två procent från den 1 januari nästa år inför den vanliga, årliga hyresförhandlingen. Hyresgästföreningen har också inkommit med ett yrkande inför förhandlingarna.

– Utifrån de ekonomiska förutsättningarna för bolaget, med låg inflation och låga räntor, tycker vi att de kan jobba vidare med oförändrade hyror år 2014, säger Hasse Dahl, förhandlare på Hyresgästföreningen i Östersund.

Östersundshem skriver i sitt yrkande att ”allmänna kostnadsökningar” motiverar en höjning av hyran med två procent. Dessutom höjer de privata fastighetsägarna i Östersund hyran med 1,9 procent under nästa år. Detta enligt det tvåårsavtal med Hyresgästföreningen som träffades under förra årets förhandling.

– Östersundshem hade ju också kunnat teckna ett 2-årsavtal, men valde hyresmarknadskommittén förra året. Dessutom har vår överenskommelse med privata bolag ingenting att göra med det här enligt mig. De allmänna kostnadsökningarna uppskattar jag till en till en och en halv procent, säger Hasse Dahl.

Förhandlingarna mellan Östersundshem och Hyresgästföreningen inleds den 26 november. 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.