Annons

Över 200 lägenheter ska renoveras i Klackerup

Halmstad Omfattande renoveringar av 223 lägenheter i Klackerup påbörjas i december. För hyresgästerna innebär det moderniserade lägenheter men också ett hyrespåslag på minst 669 kronor. "Det är mycket på gång nu", säger Ulf Eriksson, fastighetsutvecklingschef på Hfab.
Hfab planerar flera stora renoveringar framöver.

Halmstads kommunala bostadsbolag Hfab fortsätter nu förnyelsen av Klackerup. Efter att den första etappen där 80 lägenheter renoverats inleds nu etapp två.

– I stort sett är det exakt samma arbete som kommer att utföras, säger Ulf Eriksson.
Bland annat handlar det om byte av avlopps och vattenstammar, ny el, nya badrum, ny ventilation, nya säkerhetsdörrar samt renovering av balkonger, tak och trapphus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förutom renoveringen kommer också 37 nya vindslägenheter att byggas, alla enrummare på 35 kvadratmeter. Något det finns en stor efterfrågan efter, enligt Ulf Eriksson.

Annons

Arbetet beräknas vara färdigt 2020. Men även efter att etapp två är klart kommer det att finnas lägenheter kvar i området som är behov av förnyelse.

Planen är att också de ska renoveras.

Läs ocksåRenovering – så mycket höjs hyran

– De kommer att genomgå någon typ av renovering, det är bara inte planlagt när. De vi börjat med har haft förhöjda radonvärden och enligt lagstiftningen måste vi ha fått ned dem före 2020, säger Ulf Eriksson.
Hyreshöjningen landar på 669 kronor per månad beroende på vilka tillval hyresgästerna gör. En höjning som sker i två steg, halva efter renoveringen och resten ett år senare.

Annons

– Vår ambition är att förnyelsen ska göras så att påverkan på befintliga hyresgäster blir så liten som möjligt. Men naturligtvis kommer det att bli mycket störningar under sex till åtta veckor som arbetet utförs inne i lägenheterna.

Läs också 28 hyresgäster i Halmstad nekar renovering "Bostadsbristen är akut" 16 sa nej när renoveringskulle höja hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.