HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Övikshem och privatvärdar i Jämtland vill höja hyrorna

Östersund Hyresgästföreningen har fått besked om att privata fastighetsägare i Jämtland och allmännyttan i Örnsköldsvik vill förhandla om högre hyror.

AB Övikshem vill ha 1,9 procent mer i hyra från och med 1 januari 2018. De har därför påkallat förhandling och skickat in ett så kallat yrkande till Hyresgästföreningen i Norrland.
Förhandlare Krister Häggling i Umeå är den som kommer att företräda hyresgästerna i förhandlingarna.
– Det jag kan se är att yrkan till största delen beror på höjda taxor och att man behöver mer pengar till underhåll. I övrigt finns inte mycket att tillägga just nu, säger Häggling.
Förhandlingsdatum är ännu inte satt.

I Östersund har Rikshem påkallat förhandling om att höja hyrorna med 2,7 procent från och med årsskiftet.
Även de privata fastighetsägarna på orten, som representeras av Fastighetsägarföreningen, kräver 2,7 procent i hyreshöjning. Privata fastighetsägare i övriga Jämtland vill ha en höjning med 2,5 procent.
– Yrkandet från både Rikshem och FÄF är väldigt högt utifrån de kostnadsförändringar som är 2018, säger Hasse Dahl som är förhandlare för Hyresgästföreningen i Östersund.

Läs ocksåKvarteret Kroppkakan åter i blåsvädret
Läs också Hyreskartan visar inte hela bilden över landets hyror Stadsodlare i Helsingborg skördar för sjätte året Knarkmenyn borta i Blombacka Uteleksaker inte skäl för vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.