Annons

Pär Nilsson ny vd i Bengtsforshus

Bengtsfors Kommunala Bengtsforshus har stått utan ordinarie vd en längre tid. Nästa vecka är det slut med det för då tillträder Pär Nilsson sin nya tjänst. Han är redan välbekant med bolaget.

Den 31 mars gick ansökningstiden för tjänsten som vd till Bengtsforshus ut. Tolv personer sökte jobbet, fyra gick vidare till djupintervjuer och till slut stod en person kvar. I veckan blev det officiellt att Pär Nilsson blir vd.

Men det var med viss tvekan han sökte jobbet när annonsen kom ut i våras.
– Jag redan har ett jobb jag är tjänstledig ifrån men trivs bra med, som ombudsman på Unionen. Men i hela mitt liv har jag letat upp olika utmaningar, därför sökte jag jobbet. För Bengtsforshus del är vakansgraden den största utmaningen, det måste vi ta tag i, säger Pär Nilsson.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han har redan arbetat i bolaget i fem månader. Som samordnare har han fungerat som stöd till Per-Evert Granström, fram till nu tillförordnad vd på deltid.
Pär Nilsson tillträder formellt nästa vecka.
– Den stora skillnaden blir att jag som vd får personalansvar. Annars fortsätter arbetet som det gjort hittills. Just nu håller vi på med en stor utvärdering av beståndet, vi ska gå igenom vilka fastigheter vi ska satsa på och vilka som kanske ska rivas. Det är ett stort arbete, säger han.

Bengtsforshus gick igenom en turbulent period förra året, då styrelsen avsattes två gånger och vd lämnade bolaget. Pär Nilsson hoppas att läget blir stabilare nu.
– Det är viktigt att se framåt och inte fastna i det som varit.

Annons
Läs också Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Fick sparken som vd för Bengtsforshus - polisanmäler kommunen för förtal Anklagelser om maffiametoder och förtal – Bengtsforshus i gungning Bengtsforshus vd riskerar avsked - Hyresgästen Silvia "Har han försökt sko sig?" Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.