Annons

Påstådd telefonterror kan leda till vräkning

Malmö ​Mor och dotter hotas av vräkning sedan de, enligt hyresvärden,  telefonterroriserat en granne genom att ringa nära 700 gånger på ett par månader. Paret nekar till anklagelserna och hyresvärden har därför vänt sig till hyresnämnden för att tvinga dem att flytta.
Modern och dottern delar en lägenhet i centrala Malmö. Hyresvärden har spårat ett mobilnummer som går till paret och kan visa att de har ringt till sin granne 676 gånger på fyra månader. Under två dygn i höstas blev grannen uppringd 63 gånger. Paret har enligt ansökan till hyresnämnden dessutom för vana att kalla fastighetsskötaren för diverse könsord. Nu vill hyresvärden bli av med paret och har därför sagt upp dem från sitt hyreskontrakt.
 
Modern och dottern, å sin sida, vill inte flytta och nekar till anklagelserna och menar att de alls inte känner till det telefonnummer som hyresvärden hänvisar till. De har aldrig ringt till sin granne även om de i och för sig tycker att hon stör dem.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.