Annons

Pensionärer får vänta på bostads

Skåne Semester och omorganisering försenar Försäkringskassans utbetalningar av hyresbidrag till pensionärer.

​När Försäkringskassan står inför omorganisering och personalbrist på grund av semestrar hinner de inte handlägga sina ärenden i tid. Enligt Sydsvenska Dagbladet har 30 000 pensionärer hittills i år fått vänta i över en månad på sitt bostadstillägg. Nu lovar Försäkringskassan bättring. I augusti förlängs 10 000 pensionärers ersättningsperioder provisoriskt.

– Bostadstillägget är ett hyresbidrag som går till en grupp med låg pension. De har inte har några andra inkomster. Därför är det viktigt att vi gör allt vad vi kan för att den enskilde inte ska drabbas, säger Kerstin Holst, informatör vid Försäkringskassan Syd.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De pensionärer som riskerar att hamna mellan stolarna är de som ansökt om bostadstillägg för första gången. De kan få vänta ytterligare en månad innan deras ärenden handläggs.

Annons
I Sverige har cirka 405 000 personer bostadstillägg.

Läs också Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Falska uppgifter gav sjubarnsfamilj bostadsbidrag - rekordmånga polisanmälningar i landet Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal" Hyresgäst lurade till sig 324 000 kronor i bidrag – mannens fängelsevistelse avslöjade henne 

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.