HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Pensionärer får vänta på bostads

Skåne Semester och omorganisering försenar Försäkringskassans utbetalningar av hyresbidrag till pensionärer.

​När Försäkringskassan står inför omorganisering och personalbrist på grund av semestrar hinner de inte handlägga sina ärenden i tid. Enligt Sydsvenska Dagbladet har 30 000 pensionärer hittills i år fått vänta i över en månad på sitt bostadstillägg. Nu lovar Försäkringskassan bättring. I augusti förlängs 10 000 pensionärers ersättningsperioder provisoriskt.

– Bostadstillägget är ett hyresbidrag som går till en grupp med låg pension. De har inte har några andra inkomster. Därför är det viktigt att vi gör allt vad vi kan för att den enskilde inte ska drabbas, säger Kerstin Holst, informatör vid Försäkringskassan Syd.

Läs ocksåVill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

De pensionärer som riskerar att hamna mellan stolarna är de som ansökt om bostadstillägg för första gången. De kan få vänta ytterligare en månad innan deras ärenden handläggs.

I Sverige har cirka 405 000 personer bostadstillägg.

Läs också Hyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstäderna Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Här håller sensorer koll på soprummen - efter lyckat test digitaliseras alla kärl

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.