Annons

Pensionärer får vänta på bostads

Skåne Semester och omorganisering försenar Försäkringskassans utbetalningar av hyresbidrag till pensionärer.

​När Försäkringskassan står inför omorganisering och personalbrist på grund av semestrar hinner de inte handlägga sina ärenden i tid. Enligt Sydsvenska Dagbladet har 30 000 pensionärer hittills i år fått vänta i över en månad på sitt bostadstillägg. Nu lovar Försäkringskassan bättring. I augusti förlängs 10 000 pensionärers ersättningsperioder provisoriskt.

– Bostadstillägget är ett hyresbidrag som går till en grupp med låg pension. De har inte har några andra inkomster. Därför är det viktigt att vi gör allt vad vi kan för att den enskilde inte ska drabbas, säger Kerstin Holst, informatör vid Försäkringskassan Syd.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

De pensionärer som riskerar att hamna mellan stolarna är de som ansökt om bostadstillägg för första gången. De kan få vänta ytterligare en månad innan deras ärenden handläggs.

Annons
I Sverige har cirka 405 000 personer bostadstillägg.

Läs också Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande” Helle kunde inte ta sig till sin post – men nu får hon den i postlådan igen Vädrets makter: Orörd snö avslöjade bidragsfuskaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.