Annons

Polisvittnen kan avgöra om hyresgäst förlorar kontrakt

Malmö Polisen avslöjade en misstänkt bordell. Hyresgästen vill bara kännas vid en inneboende via Airbnb. Hotellverksamhet, menar HSB som vill att kvinnan flyttar. Idag möttes parterna.

Grannarna i huset hade klagat på spring i lägenheten. I början av augusti förra året slog polisen till efter en tids spaning mot prostituerade som befann sig i trerummaren. De rumänska kvinnorna berättade att de var andrahandshyresgäster via sajten Airbnb.

 Under tisdagsförmiddagen möttes representanter för hyresvärden, HSB Sundsfastigheter, och kvinnan som står på kontraktet i hyresnämnden. Värden menar att hon har brutit mot reglerna för andrahandsuthyrning och vill att hon flyttar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tycker fakta är så pass besvärande att du borde inse att du inte kommer att få bo kvar, sade Björn Andersson, ombud för hyresvärden, under förhandlingen.

 I våras fick kvinnan en varning efter att ha hyrt ut hela lägenheten i Rörsjöstaden utan tillstånd, men efter det har allt skett helt enligt regelboken menar hon.

 Kvinnan medger att hon har varit naiv men att säger att hon fick grönt ljus från värden för att ta in en inneboende efter varningen. Några prostituerade eller sexköpare säger hon sig inte sett röken av.

Annons
Läs ocksåJohnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt"

– Det som har gått fel är att jag litade på fel person. Det känns jättejobbigt och jag fick en chock när jag fick veta att polisen hade gripit personer, säger hon till Hem & Hyra.

– Efter varningen har jag inte gjort något fel.

 HSB Sundsfastigheters jurist menar att kvinnan inte alls bodde i lägenheten och att uthyrningen ska ha varit ett sätt att tjäna pengar under perioder då hon befunnit sig utomlands.

Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

 Hyresgästen har en helt annan bild:

Annons

– Jag har varit där, sovit där och står skriven där, säger hon.

 Nu ska Hyresnämnden ta del av förhör med vittnen, bland annat gränspolisens spanare, angånde bilden av en otillåten uthyrning. Nämndens beslut väntas om tre veckor.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.