Annons

Politiker polisanmäler föreningen för hot

Sundbyberg ”Vi vet var du bor.” Två politiker i Sundbyberg har fått flygblad från Hyresgästföreningen klistrade på hemport respektive bil. Händelsen har orsakat storm på Facebook.

Mikael T Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, har polisanmält den lokala Hyresgästföreningen Ekdungen. I går, söndag, fanns flygblad uppklistrade på hans port, med hans namn ditskrivet. 

– Man har klistrat på och kring vår port och bara på den port där jag bor. Hyresgäster har en söndagskväll sökt upp en politiker i hemmet. Hade de kommit till kommit till mig på kommunkontoret hade det varit en helt annan sak, säger Mikael T Eriksson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

På Facebook beskriver han händelsen som riktad inte bara till honom utan även till hans familj: ”VI VET VAR DU BOR!” skriver han och fortsätter: 
”I kväll klistrade Hyresgästföreningen i Sundbyberg upp lappar på och kring min port. De har alltså tagit reda på var jag bor. För att jag verkligen inte skulle undgå att förstå detta lämnade de en personlig hälsning på den lapp de klistrat upp på dörren.
Ja visst, då vet ni också var min lille son bor. Hade han varit äldre hade han kanske också förstått vad som menas med att någon ”vet var han bor”.” 

Reaktionerna har blivit stora, med ett stort antal delningar, kommentarer på Facebook och Twitter. 

– Det här har aldrig hänt mig förut. Det är upprörande i sig, men det som gör mig extra upprörd är att Hyresgästföreningen är en organisation som rör sig i den politiska världen och vet vad man upplever när man blir hotad, säger han.

Annons
Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.

Han har sökt Hyresgästföreningen i Sundbyberg, men inte fått kontakt.

– Jag vill i första hand ha en uppriktig ursäkt. Hyresgästföreningen borde också offentligt ta ställning mot denna typ av trakasserier och samarbeta med polisutredningen för att hitta den ansvarige. Det förväntar jag mig, säger Mikael T Eriksson.

Flygbladen kommer från den Lokala Hyresgästföreningen Ekdungen. Ordförande Ragnar Öhrn har inte kännedom om händelsen när Hem & Hyra ringer. Han beklagar att de uppfattats som hot.

Läs ocksåHotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

– Det är inte det bästa sättet att skapa opinion, jag ska ta reda på vad som hänt. Vi har styrelsemöte på torsdag, då får vi prata om det här, säger han.

Innehållet i det tryckta flygbladet är han däremot väl medveten om. Hyresgästerna på Järnvägsgatan 21-23 är starkt oroade över den upprustning som ska göras och de hyror som följer. Huvudbudskapet som man vill få fram är att hyresgästerna ska kunna bo kvar och välja olika nivåer på upprustningen.

Annons

– Många har bott här i närmare 50 år, det är en lokal kampanj och den kommer vi att fortsätta driva, avslutar Ragnar Öhrn.

Hyresgästföreningens ordförande i Stockholm, Simon Safari, har inte någon kommentar i nuläget, eftersom man just nu håller på att utreda vad som skett. Efterforskningarna har delvis fått resultat.

– Vi har haft kontakt med den dam som satte lappen på bilen. Hon undertecknade med namn och telefonnummer och hade hoppats att bli uppringd. Det är en hyresgäst, som inte är förtroendevald i Hyresgästföreningen, som sökt kontakt med sin politiker, säger Mattias Rosenqvist, boutvecklingschef på Hyresgästföreningen i Stockholm. 

Läs också Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.