HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Politiker vill ha 233 000 för att sköta 58 lägenheter

Karlstad Politiker i styrelsen för Stiftelsen Karlstads Studentbostäder vill totalt ha 233 000 kronor av KBAB för uppdraget att förvalta 58 lägenheter.

Stiftelsen som politikerna sitter i styrelsen för, förvaltar 58 studentlägenheter på Horsensgatan i Karlstad.

Efter valet 2010 steg ersättningen i styrelsen över Stiftelsen Karlstads Studentbostäder från 46 000 till 233 000 kronor per år. Det skriver tidningen NWT.

Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

Enligt NWT ska stiftelsen själv ha beslutat att tre av styrelsens ledamöter ska ha samma arvoden som styrelseledamötena i Karlstads numera nedlagda studentbostadsbolag STUB hade. Trots att STUB:s styrelse ansvarade för 1600 lägenheter och inte 58.

Stiftelsen ska även på egen hand ha beslutat att de ska ha lika mycket i sammanträdesarvode som ledamöterna i KBAB:s styrelse har. Trots att KBAB:s styrelse ansvarar för 7 000 lägenheter.

Annons

Och betalar för stiftelsens styrelsearvoden – det gör KBAB, enligt tidningen.

Läs ocksåLundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Men nu säger KBAB:s ordförande Thomas Ohlsson att KBAB inte tänker betala.

– Det är inte klokt att ta ut sådana arvoden för att göra så lite, säger han till NWT.

Annons

Stiftelsens ordförande, Nils-Erik Einarsson (M), säger till tidningen att han tycker att det är helt i linje med kommunens reglemente.”

Läs ocksåCatherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna
Läs också Hela styrelsen avstängd efter grova rasistiska och sexistiska kommentarer Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.