HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Prästgårdsliden dräneras för miljoner

Mjölby Läget nedanför Egebybacken har gjort att fukt samlats vid husen och orsakat problem. Nu förbättras dräneringen i området Prästgårdsliden.

– Det kommer ner en massa vatten från backen och det har varit problem med fukt i förråd och trapphus i entréplanen. Inte i lägenheterna, men det är ju inte roligt i alla fall, säger hyresvärden Bostadsbolagets marknadschef Charlotta Elliot.

Hon konstaterar att bostadsområdets läge, precis nedanför en rejäl slänt, inte är idealiskt men att man följde de normer som gällde när husen byggdes på 1970-talet. Flera insatser för att förbättra dräneringen har gjorts sedan dess, men det inte räckt till.

Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

– Nu har vi gjort en ordentlig översyn och dräneringen är nästan klar. Det är bara något hus kvar.

Annons

Enligt Charlotta Elliot kommer arbetet, som är en stor investering för Bostadsbolaget, att avslutas under året.

– Det handlar om miljonbelopp, säger hon.

Annons
Läs ocksåIngelas jobb: se till att färre förlorar sina hemEn kvinna med ljust hår står utomhus. I bakgrunden syns hyreshus.
Läs också Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.