Annons

Prästgårdsliden dräneras för miljoner

Mjölby Läget nedanför Egebybacken har gjort att fukt samlats vid husen och orsakat problem. Nu förbättras dräneringen i området Prästgårdsliden.

– Det kommer ner en massa vatten från backen och det har varit problem med fukt i förråd och trapphus i entréplanen. Inte i lägenheterna, men det är ju inte roligt i alla fall, säger hyresvärden Bostadsbolagets marknadschef Charlotta Elliot.

Hon konstaterar att bostadsområdets läge, precis nedanför en rejäl slänt, inte är idealiskt men att man följde de normer som gällde när husen byggdes på 1970-talet. Flera insatser för att förbättra dräneringen har gjorts sedan dess, men det inte räckt till.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Nu har vi gjort en ordentlig översyn och dräneringen är nästan klar. Det är bara något hus kvar.

Annons

Enligt Charlotta Elliot kommer arbetet, som är en stor investering för Bostadsbolaget, att avslutas under året.

– Det handlar om miljonbelopp, säger hon.

Annons
Läs ocksåDe har hela kvarteret inomhus - Inger träffar grannarna på Härliga grändPå Härliga gränd finns inte bara Inger Svenssons lägenhet utan även bastu och jacuzzi som hyresgästerna får använda.
Läs också Radhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof" Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.