Annons

Prislappen på LFAB – 185 miljoner

Lomma ​Kommunstyrelsen i Lomma har enats om att sätta ett fast pris på det kommunala bostadsbolaget. LFAB är till salu för 185 miljoner kronor.
Istället för en budgivning där högstbjudande tar över fastigheterna vill kommunen ha en långsiktig, seriös ägare och förvaltare som behåller hyresrätterna och inte låter ombilda dem till bostadsrätter. Ett annat krav är att kommunen får behålla de 29 lägenheter som idag används av socialförvaltningen.
 
LFAB förvaltar 285 lägenheter med en total yta om drygt 19 000 kvadratmeter. Bostadsbolaget har inte byggt nya lägenheter på över tio år men den nye ägaren ska erbjudas möjligheten att bygga nytt i centrala Lomma. Kommunen har tagit fram två lämpliga tomter.  Tomten vid Industrigatan där Statoil ligger blir ledig när bensinstationen flyttar ut mot infarten till Lomma. Det finns också en tomt i Lomma hamn som kommunen bytt till sig med Skanska.
 
Anbuden ska nu granskas av en projektgrupp som väljer ut lämpliga kandidater. Om allt går enligt tidsplanen kan kommunfullmäktige i april nästa år välja en köpare.
 
Beslutet att sälja LFAB togs redan år 2000 men det var först i år som det blev möjligt efter att den borgerliga regeringen avskaffat den så kallade stopplagen som hindrat kommunerna från att sälja sina bostadsbolag.

Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.