Annons

Ragunda kan tvingas riva fler hyreshus

Ragunda Ingrid Åsén har bott i samma lägenhet i nästan ett halvt sekel. Men detta år kan vara det sista. Ragunda Hyresfastigheter kan tvingas riva hennes hus.
Det lyser inte i alla fönster i hyreshuset på Forsvägen i Bispgården. Men på andra våningen strålar ljuset ut.
 
– När vi flyttade in här för 49 år sedan var det så fint, speciellt badrummet. Huset var nybyggt, minns Ingrid Åsén.
 
Här, i en tvåa på 53 kvadrat, har hon och maken Olof fostrat två barn, en son och en dotter.
 
– De fick dela på sängkammaren. Vi sov i köket och i vardagsrummet. Vi tyckte aldrig att det var trångt.
Under åren har lägenheten reparerats tre gånger. Men några fler gånger blir det nog inte.
 
Sedan en tid tillbaka råder inflyttningsstopp i huset, därav de mörklagda lägenheterna. Ägaren, Ragunda hyresfastigheter, befinner sig i en besvärlig situation, med 16 procent tomma lägenheter i Bispgården.
 
– Det hus där Ingrid bor skulle behöva byte av stammar och renovering av badrum. Tanken var att ha gjort det för ett och ett halvt år sedan, men det ekonomiska läget gör det inte möjligt, säger Peter Höög, Ragunda Hyresbostäder.
 
Vad som ska hända med fastigheten på Forsvägen är inte beslutat ännu. Kanske rivs det, kanske byggs det om till något annat i likhet med andra fastigheter i Bispgården.
För Ingrid Åsén är därför framtiden i den lilla tvåan oviss.
 
– Om huset rivs gråter jag. Jag kan inte tänka mig att bo någon annanstans.
 
Fakta Ragunda Hyresbostäder:
Det allmännyttiga Ragunda hyresfastigheter har drabbats hårt av utflyttningen från inlandet. Sedan 2000 har 160 lägenheter rivits eller byggts om till annat. På det senaste året har antalet tomma lägenheter ökat med det tredubbla.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.