Annons

Rämnande fasad kan skada barnen

Sundsvall ​Småbarnen riskerar att skadas av fallande betongbitar från förskolans fuktskadade husfasad.
Det skydd som Mitthem i Sundsvall satt upp på Tallbackens förskola är inte tillräckligt. Nyfikna småttingar kan enkelt krypa under staketet och skadas.
– I höstas rasade det en bit stor som en tegelsten, och den höll på att träffa en i personalen. Om ett barn får en sådan i huvudet kan de ju dö. Jag väntar mig mer av Mitthem, de är ju ett kommunalt bolag, säger Karin Grundberg, mamma till en 2,5-åring på förskolan, till Sundsvalls Tidning.
Problemet på Tallbackens förskola i hyreshuset på Kubikenborgsgatan upptäcktes redan förra året. Då satte Mitthem upp ett stängsel och byggde en kulvert över ingången. Men nu har personalen uppmärksammat att barnen, som är mellan ett och tre år, enkelt kan smita under skyddet.
Varför puts och betongbitar lossnar från fasaden beror, enligt Mitthem, på att fukt trängt in i armeringen.
Mitthem har nu skickat byggjobbare som försökt knacka loss puts som sitter löst. Under måndagen kommer ett nytt staket att sättas upp.
Däremot kommer det att ta tid att åtgärda själva grundproblemet.
– Vi ska skicka dit tekniker för att ta prover för att se vilken metod vi ska använda för att fixa det, säger Mats Lindholm, Mitthems kvartersvärd.​

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär "Mamma, jag vill inte bo granne med han" - så hanterar du barnens oro för grannen Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.