Annons

Råttor åt sig igenom asfaltsgolv

Nynäshamn Nynäshamnsbostäder har tvingat stänga flera soprum efter att råttor invaderat rummen. I Stora Vika åt sig råttorna upp genom asfaltsgolvet.
Foto: Roger Nilsson
Råttor kalasade på sopor i Stora Vika.

Annika Kurtsson, informationschef på Nynäshamnsbostäder, berättar att råttinvasionen i Stora Vika skedde efter att hushållsopor slängts på golven i soprummen.

– Då dök massor av råttor upp, de klättrade på väggarna och hade ätit sig igenom golvet. Det var så mycket gångar under asfaltgolvet att det gungade när man gick in, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Följden blev att tre soprum stängts i Stora Vika och att hyresgästerna nu får slänga soporna i behållare utanför soprummen. Nu hamnar soporna i kärlen. Men för att bli av med råttorna har råttgift lagts ut.

Annons

– Men det är inte lätt att bli av med dem. Det var otroligt många råttor, de hade kalas där ett tag och har nog förökat sig rejält, säger hon.

I förebyggande har bolaget också stängt två soprum i Sorunda när hushållssopor upptäcktes på golvet.

Läs ocksåNinni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter

– Vi ville inte vara med om det här igen så vi ställde ut kärlen även där så att råttor inte ska dyka upp, säger hon.

Annons

 

Läs också Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera” Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Råttorna härjar på höghusets balkonger – åt upp Billys lunchpaj på sjätte våningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.