Annons

Region Mitt ökar sitt medlemstal mest i landet

Södermanland ​Hyresgästföreningen i Region Mitt växer. Under 2009 var nettoökningen 797 hushåll och har därmed den största ökningen i landet.Mest ökar den lokala föreningen i Karlstad som fick en nettoökning på närmare 300 hushåll.

​- Det visar dels att vi har ett förtroende bland hyresgästerna, men också att vi jobbat effektivt med vår medlemsrekrytering, säger Mary-Anne Johansen, ordförande i Hyresgästföreningen i Karlstad i ett pressmeddelande.

Annons
I riket som helhet ser det något dystrare ut för föreningen.
Hyresgästföreningen tappade enligt deras egna siffror 1 137 medlemmar under 2009. Den egentliga minskningen är dock närmare 3 000.
Anledningen till den stora skillnaden i siffror, är en löst fejd i Hyresgästföreningen Norra Skåne.
För många år sedan splittrades Hyresgästföreningen i Norra Skåne i två delar efter en konflikt.
Nu är den konflikten löst och närmare 1 800 medlemmar ur den parallella föreningen har åter gått in i den ursprungliga Hyresgästföreningen.
Bortser man från händelsen med den lösta konflikten, har Region Norra Skåne ökat mest av alla regioner: med 1 570 medlemmar.
Flest medlemmar tappade Region Stockholm.
Under 2009 förlorade man över 4 000 medlemmar. Den största anledningen till medlemstappet är ombildningarna till bostadsrätter.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.