Annons

Rekordmånga kom på årsmötet

Eskilstuna Drygt 160 personer dök upp på Hyresgästföreningens årsmöte i Eskilstuna. Ett populärt dragspelsgäng kan vara en del av förklaringen.

180 personer hade anmält sig till mötet, som ägde rum den 14 mars i restaurang Fortet på Kungsgatan. Av dem var det hela 162 som dök upp.
–Så många har vi nog aldrig haft förut. Vanligtvis brukar runt 100 personer komma, säger Lars Holm, ordförande för Hyresgästföreningen i Eskilstuna.

Årsmöte i Eskilstunaföreningen innebär inte bara förhandlingar runt ett bord. Sedan ett par år tillbaka satsar man på kringaktiviteter som musikunderhållning och utlottning av priser. Dessutom serveras det smörgåstårta och fika.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Den här gången var det dragspelsklubben Smedbälgarna som spelade, de är väldigt populära, säger Lars Holm.

Vilka är de viktigaste frågorna inom bostadspolitiken i Eskilstuna just nu?
– Att bygga fler hyresrätter. Vi har en lokal kampanj om det nu, vi är ute på stan och pratar med folk och uppvaktar även politiker. Sen jobbar vi mycket med miljö. Den 9 april arrangerar vi en miljökväll på Mälardalens högskola. Då ska vi bland annat prata om vad man kan göra ute i bostadsområdena för att spara energi.

Annons
Läs också Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.