HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rekordmånga kom på årsmötet

Eskilstuna Drygt 160 personer dök upp på Hyresgästföreningens årsmöte i Eskilstuna. Ett populärt dragspelsgäng kan vara en del av förklaringen.

180 personer hade anmält sig till mötet, som ägde rum den 14 mars i restaurang Fortet på Kungsgatan. Av dem var det hela 162 som dök upp.
–Så många har vi nog aldrig haft förut. Vanligtvis brukar runt 100 personer komma, säger Lars Holm, ordförande för Hyresgästföreningen i Eskilstuna.

Årsmöte i Eskilstunaföreningen innebär inte bara förhandlingar runt ett bord. Sedan ett par år tillbaka satsar man på kringaktiviteter som musikunderhållning och utlottning av priser. Dessutom serveras det smörgåstårta och fika.

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

– Den här gången var det dragspelsklubben Smedbälgarna som spelade, de är väldigt populära, säger Lars Holm.

Vilka är de viktigaste frågorna inom bostadspolitiken i Eskilstuna just nu?
– Att bygga fler hyresrätter. Vi har en lokal kampanj om det nu, vi är ute på stan och pratar med folk och uppvaktar även politiker. Sen jobbar vi mycket med miljö. Den 9 april arrangerar vi en miljökväll på Mälardalens högskola. Då ska vi bland annat prata om vad man kan göra ute i bostadsområdena för att spara energi.

Annons
Läs också Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.