Annons

Renoveringen i Kullborg snabbas på

Söderköping Ramunderstaden fördubblar takten på renoveringarna i Kullborg. Nästa år får fyra hus fasaderna uppsnyggade, samtidigt som hyresgästerna får större balkonger som dessutom blir inglasade.

​Efter att ha utfört utvändig renovering på två hus om året i Kullborg, de senaste tre åren, ökar Ramunderstaden tempot.

– Det är hyresgästerna själva som har tryckt på. De har sett hur fina de andra husen har blivit och vill inte vänta till 2012, säger Lars-Erik Olsson, förvaltare hos bolaget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom Ramunderstaden anser sig klara en ökad renoveringstakt, både praktiskt och ekonomiskt, gör man hyresgästerna till viljes.

Fasaderna renoveras och balkongerna byggs ut så att de blir 60 centimeter längre och glasas in.

– Jag har sett att många av hyresgästerna, som redan har fått balkongerna fixade, använder dem mycket mer än tidigare. Det är roligt, tycker Lars-Erik Olsson.

Annons
Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

Ombyggnaden av balkongerna räknas som en standardhöjning som ger högre hyra. Under två år höjs hyrorna med sammanlagt 225 kronor. För att få göra detta krävs samtliga hyresgästers godkännande, annars måste bolaget få tillstånd från hyresnämnden. En enkät skickades ut till dem som bor i de aktuella husen.

– Hundra procent av hyresgästerna har svarat och hundra procent är positiva.

Bolaget passar också på att förse tre trappuppgångar i de aktuella husen med hissar.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

– Jag önskar att vi kunde bygga hiss i alla trappuppgångar i Kullborg, men det blir för dyrt.

Varje hiss kostar närmare två miljoner kronor.

Annons

I takt med att fasadrenoveringen blir klar gör bolaget också i ordning utemiljön runt husen. 2013 ska det vara helt klart. Bland annat ska den igenväxta grusplanen mitt i området bli en fungerande fotbollsplan igen.

– Vi satsar nog på gräsunderlag eftersom det är mera lättskött, säger Lars-Erik Olsson.

Tennisbanan intill ska också fräschas upp.

Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.