HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Riskerar kontrakt efter otillåten andrahandsuthyrning

Malmö Den unga kvinnan har bott i lägenheten i centrala Malmö i tio år. Men de senaste tre åren har någon annan varit folkbokförd på adressen. Det gillas inte av hyresvärden.

Kvinnan har hyrt ut sin etta med pentry i andra hand utan tillstånd. Det uppdagades efter att andrahandshyresgästen hört av sig till hyresvärden med önskemål om att få ta över förstahandskontraktet. Enligt hyresvärden är kvinnan folkbokförd på en helt annan adress i staden och dessutom lär hon studera i USA. Hyresvärden sade upp henne i höstas men ännu har ingen flyttat från lägenheten, därför vänder sig hyresvärden nu till hyresnämnden som kommer att avgöra fallet.

 

Annons
Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.
Annons
Läs också Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Så gick det till när bedragarna lurades på Blocket – hyrde ut lägenheter som inte fanns Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.